Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muffin alaprecept gluténmentesen

Muffin alaprecept gluténmentesen
Muffin alaprecept gluténmentesen
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a muffinokat, a gyors elkészítese miatt én még plusz díjazom :-) ez a recept szuperül bevált, nr. 1 nálunk.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A tésztát kiválóan variálhatjuk töltelékekkel, legutoljára adhatunk hozzá: villával szétnyomkodott érett banánt; 1 tábla apróra tördelt csokit; hámozott, nagyra reszelt almát; ribizlit; mazsolát; fahéjat; áfonyát; durvára vágott diót, mandulát; kókuszt...stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz összetevőket összekeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat és a tojásokat, gyorsan csomómentesre kikeverjük.
  2. Majd a muffinformákba töltjük őket, és az előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 32 534
elküldve: 5
receptkönyvben: 173
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gluténmentes muffin, muffin alaprecept gluténmentesen, muffin lisztérzékenyeknek

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bmeli
bmeli Thu, 2013-02-07 12:48

Szerintem a lényeg a mértékletességen van.
Nem hiszem hogy bárki cukorbeteg lenne attól hogy egy hónapban egyszer eszik egy hajdina lisztes sütit..
Sütit meg nem kell gyakrabban enni, ahogy húst sem kell mindennap enni elég heti 3-szor, és tészta sem szükséges mindennap.
Én pl tök jól megvagyok nélküle hetekig is.
Szerintem ez egy nagyon szimpi recept én biztos ki fogom próbálni.

tinci30
tinci30 Wed, 2012-05-30 23:44

Cafika!!!!
Én egyálltalán nem bántani akartalak mert igen is tisztelem azt hogy időt,pénzt nem sajnálva kikísérletezted ezt a receptet és még meg is osztottad velünk de azt kissé túlzásnak érzem hogy még csak ezt nem is érzed az irományomból.Én inkább a saját bajomat akartam elpanaszolni,hogy én miért nem merek hajdinát enni,az meg szerintem csak a te szegénységi bizonyítványod h nem olvasol utánna annak,hogy mit eszel,aztán majd pár év múlva pislogsz hogy miért lettem cukor beteg de ez meg már nem az én bajom.
Én nem sértegettelek,mellékesen szólva tudod mit?Inkább rágcsálj te is répát,minthogy beszólongatsz ezen az oldalon.....ismétlem....nem sértegettelek és nem a sütidet fikáztam....sőt!!!!

cafika
Cafika / cafika Thu, 2012-05-31 22:21

szia Tinci,
én nem sértegetni akartalak, ez az én véleményem.
Sajnálom a gondodat, és nagyon is megértelek.
én a hajdináról mint irtam, nem hallottam, nem olvastam semmi rosszat, de légyszi, linkeld be, hol olvastad a fentebb mondottakat róla, hadd tudjuk mi is meg.
a répát sem rosszból irtam, én is rágcsálom, mert egészséges, meg főleg hogy most itt van a napozó szezon.
az én dietológusom mondta, hogy az étrend legyen mindig változatos, mindenből egy kicsit, a friss vagy párolt zöldség legyen a legtöbb, kevesebb gyümölcs.. stb. szóval a lényeg az, hogy az étrend ne legyen egyoldalú, hanem sokszinű, változatos, és akkor baj nem lehet.
a lényeg, hogy amugy is elég mindenkinek a gondja baja, nem akartalak megbántani, ha igy érzed, akkor bocsi. én sem szeretem a beszólongatósakat, és a véleményemet nem e célbol irtam.
kellemes hétvégét,
Évi

tinci30
tinci30 Wed, 2012-05-30 11:10

Természetes nayagok....sajonos hiába az...a hajdina katasztrófa...jóval magasabb a glikémiás indexe m int a lisztnek,ami azt jelenti hogy ennek a csodás muffinnak az elfogyasztása után bazira megdobódik a vércukor szint,ami viszont nagyon rossz,szóval a hajdina fogyasztása hoszzú távon boritékolhat egy kis cukorbetegséget és hasonlókat...szóval én is épp rá akartam cuppanni,hogy nem liszt,no akkor nézzünk csak utánna pontosan,mi is za a hajdina és amiket olvastam róla,kész horror!!!!
Nagyon sajnálom mert igazán guszta a süti de én inkább kihagyom!
Üdv mindenkinek!

cafika
Cafika / cafika Wed, 2012-05-30 22:00

Kedves Tinci30,
köszönjük a véleményedet.
Én a hajdináról csak jót hallottam: pl.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hajdina
még mindig sokkal egészségesebb (főleg nekem), mint a "fehér" búza liszt, és a tápértéke is sokkal több, de ezt csak mellékesen írom.
Nekem a véleményem az, hogy nem kell túlolvasni a dolgokat, mert akkor nagyon okosak leszünk, és akkor már bele lehet menni sokmindenbe, és a vége az lenne, hogy éhen kellene halnunk, mert ez azt tartalmaz, az meg emezt..stb.
Szóval igazán sajnálhatod, hogy nem próbálod ki, mert tényleg nagyon nagyon finom, és remélem hogy találsz majd valahol a kedvedre való "liszthelyettesítőt"
csak megsúgom, hogy a kukoricárol is hallani, ha valaki "nagyon sokat˝ eszik belőle, az is nagyon ártalmas..
a recept nem cukorbetegeknek való, az tény.
én, mint lisztérzékeny, ha eszek is belőle, 1-2 drb-ot, nemhiszem hogy anyira megártana.
Javaslom rágcsálj sárgarépát, annak szinte semmi cukortalrtalma nincs, és még liszt sincs benne, mégis édes.
kellemes napot,
üdv. Évi

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sun, 2012-04-01 20:11

Tetszik, hogy természetes alapanyagokból van. A gluténmentes speciális lisztekből készült termékek kevésbé szimpatikusak. És talán a hajdina lisztnek még az ára sem csillagászati...

544
cukor 1 bögre
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
hajdinaliszt 2.5 bögre
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 2.5 dl
tej 2.5 dl