Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muffin ricottával és citrommal

Muffin ricottával és citrommal
Muffin ricottával és citrommal
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olaszországi nyaralásomat követően muszáj volt a héten valami kicsit olasz ízvilágot varázsolnom otthonra is. Rátaláltam erre a receptre a prontointavola.tgcom24.it oldalon, gondoltam, megosztom veletek is. Az oldalon a receptre rákeresve lépésenként mutatja az elkészítést. 

Mozgatta a fantáziámat a ricotta (melyet láthattam kint, hogy készítenek nagy üzemekben) és a citrom is. Ez lett belőle. :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, majd hozzákeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat.
  2. Összekeverjük a ricottával, a tojásokkal és a megolvasztott, de nem meleg vajjal. Ha túl sűrűnek érezzük, lazítsuk tejjel.
  3. Adagoljuk muffin formákba, de csak háromnegyedéig töltsük őket. 
  4. A muffin sütő mérettől függően 160-170 fokon tűpróbáig süssük. (Nekem 15 perc alatt sültek ki miniformában, és kb. 60-70 darab lett belőle.)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 063
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ricordi

Mióta szakács: 2011.04.03.
3 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

ricottás muffin, citromos muffin, ricottás-citromos muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

409
finomliszt 300 g
ricotta 300 g
cukor 250 g
tojás 4 db
citromhéj 2 citromból nyert
vaj 50 g
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 2 kávéskanál
tej 0.5 dl