Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muffin rózsacsokor

Muffin rózsacsokor
Muffin rózsacsokor
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon dekoratív, de mégis egyszerű finomság, még nekem is, akinek ősi ellensége a habzsák. Anyák napjára, születésnapra, vagy csak úgy, épp, mint egy csokor rózsa. Részletek itt.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáütjük a tojásokat, szintén kikeverjük, majd több részletben hozzáadjuk a lisztet és a sót.
  2. Muffinpapírral bélelt sütőformába töltjük a tésztát, nagyjából a papír háromnegyedéig.
  3. 190 fokon kb. 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  4. Ha nagyon púposra sültek a muffinok, vágjuk le a kalapjukat nagyjából egyenesre.

A krémhez

  1. A mascarponét a porcukorral kikeverjük, majd kettéosztjuk a krémet két tálban, az egyikhez csepegtetjük az ételfestéket (olvassuk el a hátulját, jobb a természetes, a mesterségesre pl. ráírják, hogy gyerekek ne fogyasszák), elkeverjük.
  2. Habzsákba töltjük az egyik krémet, a vékony vonalas alakú fejet használjuk hozzá.
  3. Középről indulva spirálisan nyomjuk a krémet a muffinokra.
  4. A másik krém előtt mossuk el a habzsákot.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 8 644
elküldve: 4
receptkönyvben: 144
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin-bokréta, virágkosár muffinból, muffin-csokor, cupcake csokor

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zityi Süt-Főz
Zityi Süt-Főz Sat, 2015-05-02 21:11

Kipróbáltam, osztatlan sikert aratott :) Mivel minimuffin párti vagyok, így készítettem el, s a tészta közepébe tettem egy-egy szem meggyet meglepinek. A habzsák "készletem" friss, ezért még nincs vékony vonalas fejem. De jól működött a nagy 3D-s csillag fejjel is. Azt csináltam, hogy miután fetöltöttem a habzsákot, utána a közepébe csepegtettem az ételfestéket, s csak ott kevergettem el. Így kétszínű lett a virágom, s a mascarpone lágysága ellenére kirajzolódott a rózsaforma. Vagy valami hasonló :) Mit érdemes tennem, hogy a mascarpone határozottabb állagú legyen? Zselatin?

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sat, 2015-05-02 21:44

Tök jó ötlet a meggy és a színkeverés is, legközelebb kipróbálom:) Én nem igazán vagyok a zselatin barátja, szerintem érdemes a krémet kikeverés után jól behűteni, és miután elkészült a csokor, a debütálásig szintén hűtve tárolni. köszönöm a hozzászólást!
Kata

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2015-04-27 07:27

Kedves nvivi!
Biztosan működik, ebben a sütiben egyiknek az íze sem lesz igazán feltűnő, de azért a vaj mégiscsak vaj:)
Szép napot!
Kata

480
finomliszt 15 dkg
cukor 13 dkg
vaj 12 dkg
tojás 3 db
1 csipet
mascarpone 15 dkg
porcukor 4 dkg
ételfesték 5 csepp