Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muffin Zsof-ka konyhájából

Muffin Zsof-ka konyhájából
Muffin Zsof-ka konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősömtől kaptam a receptet, azóta mindig így készítem a muffint.

Az a jó benne, hogy bármit lehet belerakni, bár ez szinte mindegyik muffinreceptről elmondható.

A képen látható épp ribizlis, de ma reggel például a felébe kakaót tettem (keserűt), és csokiaromát, így lett egy cirmos muffin. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a kefírt kiborítjuk egy tálkába. (Ezután a doboz lesz a mérőegység!)
  2. Utána jöhet a liszt, bele a szódabikarbóna és a sütőpor, végül minden egyéb.
  3. Összekeverjük, és mehet az előmelegített sütőbe kb. 15-20 percre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 550
elküldve: 3
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsof-ka

Mióta szakács: 2012.06.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mindent bele muffin, poharas muffin

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Midori
Milus / Midori Sun, 2015-09-13 20:00

Megcsináltam a muffint, de nekem a leírt kefírmennyiség kevés volt, kellett még hozzá tennem, egy kis tejet is tettem, így viszont már jó volt. Ribizli helyett szőlővel csináltam. Állaga jó volt, és biztos nagyon finom is, csak sajnos náthától nem érzek sok ízt. Úgyhogy még biztos ki fogom próbálni, mikor nem leszek náthás. :)

1292
kefir 150 g
finomliszt 300 g
szódabikarbóna 1 késhegynyi
sütőpor 0.5 csomag
tojás 1 db
napraforgó olaj 75 ml
cukor 150 g
piros ribizli 150 g