Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muffinos mascarponés torta

Muffinos mascarponés torta
Muffinos mascarponés torta
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kettő az egyben. Könnyű elkészíteni, mert alapreceptekből áll össze a torta.

hozzávalók / 12 adag

vizes piskóta

muffin tészta

krém a tortához és a muffin tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

vizes piskóta

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat, mindegyikhez 4-4 evőkanál vizet teszünk. Felverjük.
  2. A sárgájához tesszük a cukrot. Felverjük.
  3. Az átszitált lisztet a sütőporral elkeverve apránként hozzákeverjük, felváltva a felvert tojásfehérjékkel.
  4. A tésztát előmelegített, 175 fokos sütőben úgy 20-25 percig sütjük.

muffin tészta

  1. A csokit és a vajat felolvasztjuk gőz felett.
  2. A tojást és a cukrot felverjük.
  3. Hozzátesszük a kihűlt csokit és a lekvárt. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
  4. Hozzátesszük a lisztet és a sütőport.
  5. 175 fokon 25 percig sütjük.

krém a tortához és a muffin tetejére

  1. A mascarpone sajthoz tesszük a tejszínhabot és a cukrot. Összekeverjük.
  2. A torta krémbe idény gyümölcsöket teszünk.
  3. A muffin krémjéhez piros ételfestéket teszünk, és kinyomó zsák segítségével virágokat formázunk.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 478
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

aagi100

Mióta szakács: 2015.08.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes mascarponés torta, muffinos torta, mascarponekrémes torta muffinnal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aagi100
aagi100 / aagi100 Wed, 2015-08-12 18:48

Megpróbálkozom újra a leírásával és elnézést kérek a pontatlanságok miatt.

Vizes piskóta: A tojássárgájákat 20 dkg cukorral és 4 evőkanál vízzel keverjük. A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a 4 kanál vizet, keményre verjük, és az 5 dkg cukorral tovább verjük. A liszt felét, amiben elkevertük a sütőport, hozzákeverjük a tojássárgájához, hozzáadjuk a hab felét, aztán újra liszt, és a hab másik fele.
Kerek tortaformába teszem a tésztát, ha megsült kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.

Igen a krém 75 dkg, 3 doboz mascarpone.

Muffinokat muffin sütőben sütöm ki. Ha kihűlt rányomom a krémet és a kerek torta formára helyezem azokat.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2015-08-12 17:11

Aztán.....ezt írod : "elkészítés

vizes piskóta
Kettéválasztjuk a tojásokat, mindegyikhez 4-4 evőkanál vizet teszünk. Felverjük. " .....szerintem, tojásonként 1 evőkanál víz kell, azaz összesen 4 evőkanál.....a Te írásod szerint 16 evőkanál lenne......de a hozzávalóknál pedig 4 teáskanál víz szerepel.....! SOK A HIBA, ÉRTHETETLEN A LEÍRÁS!

angyanpatti
angyanpatti Mon, 2015-08-17 19:57

Helló! Bocsi de neked hogy esne az , hogy valami ismeretlen pofa csak úgy leüvöltene? Szerintem ha a recept írója elrontott valamit akkor nem lekiabálni kellene a fejét mert lehet, hogy azzal elvesszük minden kedvét az egésztől. Meglehet szépen, nyugodtan is mondani neki a dolgokat, elmagyarázni, hogy mit rontott el, és lehet neki segíteni. Látom te is próbáltál segíteni, csak tudod ez a fajta segítség nem is segítség. Az előadásforma a lényeg! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2015-08-12 17:05

a 750 dkg = 7 kg 50 dkg......gondolom, 75 dkg - ot szerettél volna írni.....aztán....teljesen érthetetlen, hogyan is áll össze a torta.....miben, mekkorában kell sütni a két tésztafélét......a krémmel mit kell megtölteni? Leírnád pontosan, ha megkérlek? Köszi!

840
tojás 4 db
porcukor 25 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 késhegynyi
víz 4 ek
étcsokoládé 10 dkg
vaj 10 dkg
tojás 2 db
cukor 15 dkg
lekvár/ dzsem 10 dkg
sütőpor 1 teáskanál
finomliszt 15 dkg
mascarpone 75 dkg
habtejszín 5 dl
porcukor 20 dkg