Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mungóbabcsírás saláta

Mungóbabcsírás saláta
Mungóbabcsírás saláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most hajtattam először otthon mungóbabot. Kicsit macerás, mert amikor elkezd nőni, egyenként le kell húzogatni róla a zöld héjakat, de egy csíráztatótálnyival végeztem negyed óra alatt. Viszont a hasznossága miatt mindenképpen megéri ez a kis babra.

hozzávalók / 2 adag

Gyümölcsök-zöldségek

Dresszing

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jégsalátát és az almát csíkokra vágjuk, a szőlőt, ha nagy, felezzük. Mindent keverőtálba teszünk.
  2. Egy csészében kikeverjük a dresszinget, és meglocsoljuk vele a zöldségeket.
  3. Fogyasztás előtt legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 795
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

gyümölcsös mungóbabcsíra saláta, csírasaláta gyümölcsökkel, mungóbabcsíra saláta pikáns dresszinggel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-08-27 08:44

Mit mondjak, szuperszakács? Csak csodálom a türelmedet, szorgalmadat! Mi meg szerencsések vagyunk, hogy megosztod velünk a receptjeidet :))) T

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-08-27 10:13

Te piedesztára emelsz (és zavarba hozol). Tudod, hogy csak egyszerűen szeretek főzni, ugyanúgy mint te és még itt sok-sok társunk. Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-08-27 11:54

Csak egyszerűen dicsérlek; melegítse csak a szívedet! Másokat is dicsérek, ha tetszik valami; én nagyon értékelem a jót mindenkiben, mindenben :))) puszillak, Torma

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-08-25 15:53

Így finom édesebb lett. Azért csíráztattam, mert ilyen frisset nem kapok, a konzervet meg nem szeretem. Mindig mást csíráztatok, így nem unok rá. Üdv: Évi néni

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sun, 2013-08-25 15:01

Szia Évi néni! Én is szoktam csíráztatni, de nem szoktam leszedegetni a héját. (némelyikről lejön magától, de ha rajta is marad, engem nem zavar) Finom saláta lehet, ma készítek is valami hasonlót!
üdv, Zilka

351
mungóbabcsíra 10 dkg
alma 1 nagy db
jégsaláta 0.25 közepes fej
szőlő 10 dkg
balzsamecet 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
chiliszósz 1 ek
szójaszósz 1 ek
méz 1 ek
szőlőmagolaj 0.5 dl
négyszínű bors 1 kk