Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Munkácsi saláta - mukacsivszkij

Munkácsi saláta - mukacsivszkij
Munkácsi saláta - mukacsivszkij
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a végtelenül egyszerű és laktató salátát szintén Kárpátalján tanultam. Kicsit a saját ízlésünkre formáltam, így született ez a verzió. Önmagában és köretként is megállja a helyét, különösen a téli időszakban ajánlom.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, vagy vékonyan felszeljük. A sárgarépát szintén lereszeljük. A zöldborsót, ha nyers, megfőzzük, hűtjük, ha mirelit, megpároljuk, ha konzerv, beletehetjük egyből a salátába. A szalámit (bármilyen maradék felvágott alkalmas lehet) felkockázzuk.
  2. A dresszinghez külön edényben összekeverjük a hozzávalókat: tejfölt, majonézt, mustárt, citromlevet, kevés porcukrot és a fűszereket. Ez ízlés szerint természetesen több és kevesebb is lehet, és függ a zöldségek méretétől is.
  3. Egy nagy tálban jól átforgatjuk az egészet, majd pihentetjük pár órát, hogy az ízek jól összeérjenek. Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 290
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

NorcsaBorscsa

Mióta szakács: 2016.05.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: saláta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

vegyes saláta, majonézes káposztasaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

292
káposzta 1 kis db
sárgarépa 1 nagy db
zöldborsó 20 dkg
szalámi 20 dkg
tejföl 4 ek
majonéz 4 ek
mustár 1 ek
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
porcukor 0.5 ek