Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mura-menti sajtleves

Mura-menti sajtleves
Mura-menti sajtleves
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel közel lakom a Murához, ezért kereszteltem el Mura-menti sajtlevesnek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vizet felforraljuk, majd beletesszük a tömlős sajtot.
  2. Hozzáadjuk a leveskockát, reszelt szerecsendiót, apróra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  3. Pár perc után beletesszük a szeletelt gombát, felkockázott lila hagymát.
  4. Kb. fél óra múlva besűrűsítjük a főzőtejszínnel, és végül hozzáadjuk a kukoricát, és kb. még 10 percig együtt főzzük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 381
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtleves, kukoricaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyné gizike
nagyné gizike Sun, 2017-05-14 13:21

Keves Csilla kőszi a sajt leves receptett ki fogom probálni bisztos finom lesz űdv gizike

355
tömlős krémsajt 40 dkg
víz 2 l
leveskocka 2 db
gombakonzerv 1 db
lila hagyma 2 közepes db
főzőtejszín 2 dl
chilis kukorica (konzerv) 1 doboz
kapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet