Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Murgh cholay - csirkés-csicseriborsós curry

Murgh cholay - csirkés-csicseriborsós curry
Murgh cholay - csirkés-csicseriborsós curry
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mosás közben szerzett recept. Bővebb sztori itt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót előző nap áztassuk be. A vizet egyszer-kétszer le is cserélhetjük, így nem fog „szagosodni”. Másnap sós vízben tegyük fel főni. Ha felforrt, kanalazzuk le róla a habot, majd lefedve jó másfél órán át főzzük (ha sokáig ázott, kevesebb időre lesz szüksége). Akinek ez a macera nem éri meg, vegyen konzervet, azzal is elkészíthető.
  2. A csirkemellet vágjuk darabokra. Nem kell nagyon apróra, mert könnyen kiszárad.
  3. A fűszereket tegyük mozsárba (kivéve a fahéjat és a babérlevelet), és jól törjük össze. Ha nincs kedvünk ennyi fűszert összevásárolni, akkor használjunk garam masalát, de higgyétek el, megéri, elfogy az!
  4. A csirkemellet 1 jó kanál vajon, nagy lángon pirítgassuk, amíg szép aranybarna nem lesz, majd tegyük félre.
  5. Olvasszunk fel a maradék vajat egy nagy serpenyőben, és tegyük bele a fűszereket. Kis lángon pirítgassuk pár percig, majd adjuk hozzá a nagyon vékony szeletekre vágott hagymát.
  6. Pirítsuk addig, míg aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a fokhagymát és a kockázott paradicsomot, a babérlevelet, a fahéjrudat, a kimagozott, apróra vágott chilit, majd lefedve, kis lángon főzzük sűrűre!
  7. Kb fél óra után lassan öntsük fel az alaplével, és kevergetve oszlassuk el benne. Újabb 10 percig főzzük kis lángon, majd adjuk hozzá a csirkét plusz a joghurtot, és még 5 percig főzzük. Végül keverjük bele a csicseriborsót, és szórjuk meg jól korianderzölddel. Egy utolsót rottyantunk rajta, majd naan-al vagy basmati rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 245
elküldve: 3
receptkönyvben: 357
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyha: pakisztáni
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirke curry, csicseriborsó curry

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cica1
Cica1 Wed, 2018-12-19 16:10

Én imádom a római köményt, de szerintem a 2 evőkanál sok. Nem két teáskanál inkább?

ozsuzsanna
ozsuzsanna Tue, 2015-02-24 10:48

Elkészítettem és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! A csicseriborsó, ha előző este beáztatod kuktában 30 perc alatt puha lesz!
zsuzsi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2014-05-19 01:22

Szia,
Igen, de az tulajdonképpen csak díszítésnek van ott, az eredeti receptben nem szerepelt. Mi viszont szeretjük így. :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

azsane
Mango / azsane Mon, 2014-05-19 01:05

Gondolom veletlenul irtad el az etel nevet. A pakisztani/indiai konyhaban olyan nincs, hogy chloay, csak CHOLAY, ami csicseriborso curryt jelenti, mig a murgh egy punjabi szo, jelentese csirke. A ghee szerintem nem dragabb, mint egy jo minusegu olivaolaj, es nem is igenyel hutotarolast. Ha nem kerul bele idegen anyag, akkor nem avasodik meg.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2014-05-19 01:34

Szia!

Köszi, javítottam. :) Lehet, hogy hasonló árban vannak, de olívaolajat mindennap használom, gheet nem, így nekem drágábbnak tűnik. :)
Köszi még egyszer az észrevételt, szép napot!
Üdv,
Nóra

hedi1
hedi1 Sun, 2014-05-18 11:49

de mik azok a fehérek a képen, az étel tetején? kesu dió aprítva? a hozzávalókból és az elkészítésből sem derül ki.

415
csirkemell filé 50 dkg
csicseriborsó 12 dkg
csirke alaplé 2.5 dl
paradicsom 3 nagy db
vöröshagyma 1 nagy db
görög joghurt 250 ml
római kömény 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
gyömbér 3 cm
kurkuma 1 teáskanál
fahéjrúd 1 db
babérlevél 1 db
chili 1 db
fokhagyma 1 gerezd
kardamom 0.5 teáskanál
szerecsendió 0.5 teáskanál
koriander 0.5 csokor
ghee 2 ek