Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mushipan-gőzölt japán sütemény

Mushipan-gőzölt japán sütemény
Mushipan-gőzölt japán sütemény
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mushipan (musipán) egy pofonegyszerű és nagyon finom, házias japán sütemény, amelyhez a sütőt sem kell bekapcsolni, hiszen gőzöléssel készül. Ha szereted a különböző muffinokat, mindenképp próbáld ki. A tésztát ízlés szerint gazdagíthatod kakaóval vagy matcha (zöld tea) porral is, esetleg egyéb aszalt, aprított, kandírozott gyümölccsel.

Ez a recept a blogomon is megtalálható további információkkal:

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást verjük habosra a cukorral, keverjük hozzá a tejet és az olvasztott vajat. A lisztet elegyítsük a sütőporral és csomómentesen dolgozzuk el a tojásos-vajas keverékben.
  2. A muffin formákat vékonyan kenjük ki zsiradékkal, majd tegyünk bele néhány szem gesztenyét és félig töltsük fel őket a tésztamasszával.
  3. A tetejükre szórjunk mazsolát és helyezzük őket a párolóedénybe, amikor a lábosban lévő víz már forr. Nagy lángon, lefedve forraljuk 15 percig a sütiket.
  4. Forrón fogyasszátok! Jó étvágyat.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 683
elküldve: 2
receptkönyvben: 95
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Anchan

Mióta szakács: 2013.03.05.
12 recept

receptjellemzők

konyha: japán
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

japán gőzölt süti, gesztenyés gőzölt sütemény, szelídgesztenyés japán süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elkepestö Schütötök
Kaddu-Laḍḍu / Elkepestö Schütötök Mon, 2015-03-16 22:00

Nagyon mókás és plasztikus a neve: bogárkenyér (NB. hét év japántanulás van mögöttem)...A békavőlegény című régi angol vígballada (és az az alapján Gary Chalk által lejegyzett, könyv formájában is megjelent mese) jutott róla eszembe, amikor Béka uraság és Egér kisasszony esküvőjére készítik a szakácsok a menüt:

"Na és az étel? Rántott borda?
Bab, borsó és bogártorta!"

S lám, lám, az utóbbiról, hála neked és japán példaképeidnek, kiderült, hogy nem is olyan extravagáns...:-D A japán édességek közül eddig csak a gyömbérzselét, a dango-t (=főtt rizsgombóc) és a yōkan-t (=vörösbabliszt-kocsonya) kóstoltam, mind nagyon ízlettek, különösen a dango. A gesztenyeszezonban mindenképp ki fogom próbálni ezt is!
Feltéve, ha én is tudom, mikor kell a sűrített tejet hozzáadni.

kuglofff
kuglofff / kuglofff Thu, 2014-11-20 13:02

Elkészítettem, finom nagyon! Másnap is finom puha volt a süti.
A sűrített tejet mikor rakod hozzá?

590
tojás 2 db
cukor 100 g
finomliszt 200 g
sütőpor 2 kk
vaj 40 g
tej 200 ml
sűrített tej 3 ek
mazsola 1 marék
gesztenye 20 dkg
vaj 1 ek