Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Must egész évben tartósító nélkül

Must egész évben tartósító nélkül
Must egész évben tartósító nélkül
80 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már javában zajlik a szüret, most mustot teszek el a befőzőautomatával, tartósítószer nélkül. Pár nap alatt gyönyörűen letisztul, áttetsző aranysárga lesz.

Kedves egészségére mindenkinek, fogyasztható gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt az év bármely napján, megőrzi a szőlő üde frissességét, zamatát és minden élettani hatását, csak természetesen.

hozzávalók / 5 adag

20 db 3,3 dl-es üveghez

ajánlat

Másik módszerrel is szoktam szőlőlevet készíteni. Megmosom, lebogyózom, gyümölcsdarálón ledarálom, ebből 1 kg/8 dl friss levet nyerünk, és ugyanúgy, mint a mustot hőkezelem. Csak csemegeszőlőt használok. Megéri, nagyon finom.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szőlőt ledaráljuk, majd a szőlőprésbe tesszük (igény szerint a fürtöket megmoshatjuk).
  2. Kipréseljük a jól lenyomott szőlőnket.
  3. A kapott friss levet (1 kg kb. 6,5 dl must) tisztára mosott üvegekbe öntjük, majd fémkupakokkal légmentesen lezárjuk.
  4. Befőzőautomatába rakjuk a teli üvegeket, és 80 °C-on 20 percig hőkezeljük.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 697
elküldve: 3
receptkönyvben: 86
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csak Természetesen

Mióta szakács: 2012.02.29.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - gyümölcsnap
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
vegetáriánus: vegán
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
babakonyha: baba-mama
fogás: ital

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, befőtt, kompót

egyéb elnevezések

must, préselt szőlőlé, szőlőlé befőzőautomatával tartósítva

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ági-Gyula
Ági-Gyula Wed, 2012-10-17 15:38

Szia!
Hu, nem tudom, hogy az előbbi hozzászólásom elment-e. Köszönök mindent és az ötletet is a szoknyácskákhoz. Ahogy visszanéztem a receptedet mi így tettük el a céklát, isteni finom.

Ági-Gyula
Ági-Gyula Tue, 2012-10-02 17:08

Szia !
Az üvegegek kupakjaira való színes "szoknyácskákat" honnan veszed, vagy magad készíted? Köszi. Ági

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 Wed, 2012-10-17 14:57

Szia Ági !

Egyszerűen csak nekem tetsző szalvétát kötök rájuk, de láttam már papír boltban is direkt az üvegek díszítésére való papír szoknyácskát.

Üdv. Csak Természetesen

1325
szőlő 10 kg