Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros-balzsamecetes marharagu

Mustáros-balzsamecetes marharagu
Mustáros-balzsamecetes marharagu
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már évekkel ezelőtt egyik nap a gyerekek hazajöttek, és áradoztak arról, hogy egy barátjuk édesanyja megkínálta őket vacsorával, és az annyira finom volt, hogy "ezt neked is, Anyu el kell készítened majd." De hogyan is tudnám, hogy milyen, ha én nem ettem belőle? Aztán addig magyarázták, különösen a nagyobbik fiam, akinek van érzéke az ízekhez és a főzéshez, hogy egyszer kipróbáltam, és sikerült. Azóta is 2-3 hetenként előfordul nálunk az asztalon. 

Én a marhahúst mindig kuktában főzöm, így az olcsóbb fajta húsok is vajpuhára főnek. Az ízén pedig nem változtat az ára, sőt nagyon finom.

Párolt rizs körettel tálalom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott húst egy tálba tesszük, és a sóval, borssal, mustárral és 1 ek olajjal jól elkeverjük, állni hagyjuk kb. 1 órát.
  2. Egy lábosban (én a kuktában ) 2 ek olajon magas lángon a húst fehéredésig pirítjuk. 
  3. Kiszedjük egy tálba, és a maradék 2 ek olajon a kockára vágott hagymát megsütjük.
  4. Beletesszük a balzsamecetet, a worcestershire-szószt és a zöldpaprikát. Megszórjuk pirospaprikával és egy ek. paradicsompürét teszünk rá. Visszatesszük a húst, majd felengedjük annyi vízzel, csak hogy éppen ellepje.
  5. Puhára főzzük, majd a végén egy kis keményítővel elkevert vízzel besűrítjük.
  6. Rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 352
elküldve: 3
receptkönyvben: 135
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mustáros marhapörkölt, fűszeres ragu marhahúsból, balzsamecetes ragu

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsófikacsa
zsófikacsa Thu, 2013-03-14 22:42

Ez igen finom volt! Bár én nem marhahúsból csináltam, hanem szarvashúsból, mert hála aktívan vadászó páromnak, a mélyhütönk még mindig tele van az elözö vadászati idény szerzeményeivel. Én mindig tartogatom, hogy majd különleges alkalmakkor használjuk fel, amikor nagy vendégség van, stb, aztán az eredmény az, hogy csak tárolódik a mélyhütöben felhasználatlanul. Míg végül az ember megunja a mélyhütö telítettségét, és elkezdi hétköznapokon marhahús helyett elkészíteni.. Úgyhogy ha valakit érdekel, akkor ez a recept vadhússal is finom marhahús helyett :-) Ha egy kicsit különlegesebbre vágysz, és nem a recept által javasolt legolcsóbb marhahússal akarod elkészíteni :-)

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-03-15 02:12

Pontosan ugy van, hogy ha meg a legolcsobb marhahussal is finom, akkor elkepzelheto, hogy a jo minosegu kulonleges vadhus, biztos hogy unnepive teszi. Orulok, hogy izlett!:-)

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-03-05 04:53

Nagyon kis takaros étel ez Csuki; kiprobalom! Az olcsóbb húsok a csontosak es igazad van, jobb izuek! Minél tobbet nézem, annál inkább bele ennék ebbe a tányérba, hehe...;) jo a story is...kedves :) T

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-03-05 07:47

Nagyon koszi Tormika, de tenyleg fincsi! Egyebkent, mar alig varom az uj kenyeredet. Ha nem kapok kefirt, akkor a joghurt is jo? Puszi, Csuki:))

475
marhahús 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 2 ek
napraforgó olaj 5 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
balzsamecet 2 ek
worcestershire-szósz 1 ek
zöldpaprika 1 db
sűrített paradicsom 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
cayenne bors 0.5 teáskanál
étkezési keményítő 1 csapott ek