Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros borjú

Mustáros borjú
Mustáros borjú
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben nem szerettem sem a marhát, sem a borjút, maximum pörköltnek vagy gulyáslevesben. Mióta külföldön élek, azóta minden héten legalább egyszer valamelyik kerül az asztalra. Ez az abszolút vendégváró, ünnepi menü még sohasem okozott csalódást, bár érdemes a vendégsereg érkezése előtt kipróbálni, mert ha kicsit is túlsütjük nagy csalódás lesz. (Ehhez az ételhez érdemes nagyon szép borjúhúst beszerezni.)

hozzávalók / 4 adag

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

ajánlat

Köretként fűszeres steak burgonyát és friss saláta mixet ajánlok.

Szólj hozzá!

elkészítés

Mustáros borjú

  1. A borjúhúst sütés előtt legalább 1 órával kivesszük a hűtőből.
  2. Megszurkáljuk úgy, hogy a negyedbe vagy félbe vágott fokhagyma gerezdekkel megtüzdelhessük.
  3. Megszórjuk nagy szemű tengeri sóval, rárakjuk a mustárt, az olívaolajat, és ezekkel jól körbekenjük a húst.
  4. Körberakjuk a friss vagy fagyasztott zsályalevelekkel és rozmaringszárral.
  5. A húst jénai tálba rakjuk, és letakarás nélkül kilónként 40 percig (1 kg hús 40 perc) 180 fokon, légkeverésen sütjük.
  6. A szaftjával gyakran meglocsolgatjuk, ha kell még olívaolajat öntünk hozzá. Amikor kész kivesszük, felszeleteljük, a saját szaftjában hagyjuk tálalásig, és letakarjuk alufóliával. Hamar kihűl, így ne időzzünk sokat a tálalásig.

Mártás

  1. Egy lábosban felrakjuk a mustárt, a tejszínt és a konyakot, kb. 3 kanál pecsenyelével (a hús szaftja, érdemes a sütés vége felé kivenni a pecsenyeléből).
  2. Egy csipetnyi sót, borsot rakunk hozzá. Egyszer rottyan és kész.
  3. Tálaláskor egy-két kanálnyi szószt öntünk a húsra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 7 582
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Belgakonyha

Mióta szakács: 2013.12.05.
8 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

borjúsült, tejszínes-konyakos borjúhús, borjúkaraj tejszínes-mustáros mártásban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

400
borjúkaraj 1 kg
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
zsálya 1 csokor
rozmaring 2 szál
mustár 2 ek
1 kávéskanál
mustár 2 ek
főzőtejszín 150 g
konyak 2 ek