Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros-bundás csirkemell Puszedli konyhájából

Mustáros-bundás csirkemell Puszedli konyhájából
Mustáros-bundás csirkemell Puszedli konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Múlt hétvégén készítettem el, mert vendégségbe jöttek a nagybátyámék. Fantasztikus ez az étel egy vasárnapi ebédhez például. A receptet az interneten találtam én is. Megéri elkészíteni, hiszen nagyon ízletes, és ha már unalmas a sima bundás csirkemell.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók

Bundázáshoz

  • 1 db tojás (kb. 4 szelet húshoz egy tojás)
  • 4 dkg finomliszt (tojásonként kb. 4 dkg)
  • 0.5 dl tej (tojásonként kb. 0,5 dl)
  • ízlés szerint

ajánlat

Bármilyen körettel tálalható.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és megkenjük mindkét felét mustárral. Egy-egy oldalához kb. 1/4 teáskanálnyit használva.

Bundázáshoz

  1. Elkészítjük a bundázáshoz szükséges masszát.
  2. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájából a tej és a liszt hozzáadásával sűrű palacsintatésztát készítünk. (Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk, ha meg túl híg lenne, akkor kevés liszt hozzáadásával segíthetünk az állagán.)
  3. Ízesítjük sóval, és hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  4. Sütés előtt a hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a masszába mártjuk, utána meg lecsepegtetjük róla a felesleget.
  5. Forró, bő olajban mindkét felét aranysárgára sütjük. Fontos, hogy az olaj forró legyen, különben a bunda megszívja magát olajjal.
  6. Konyhai papírtörlőkendőre szedegetjük, így felitatjuk róla a felesleges olajat. Jó étvágyat!
  • költség: 1523 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 066
elküldve: 0
receptkönyvben: 134
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Puszedli Kisasszony

Mióta szakács: 2014.02.05.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mustáros bundás csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dafkeee
Dafkeee Sun, 2016-02-14 14:14

A konyhai mérlegem elromlott, csirkemellem fagyva volt és nem tudtam mérni, és számomra egy picit bonyolult volt a "bundázáshoz" leírás. Ha esetleg más is hasonló cipőben járna: én egy egész csirkemellhez két tojást használtam, és egy deci tejet. Lisztet pedig annyit, hogy sűrű legyen az a palacsintatészta. Pont elég lett.
Nagyon finom lett, máskor is elkészítem, köszönöm a receptet!

211
mustár 5 ek
csirkemell filé 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 4 dkg
tej 0.5 dl
0 ízlés szerint