Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros-citromos csirke

Mustáros-citromos csirke
Mustáros-citromos csirke
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez most megint egy másik saját agyszüleményem. Szerintem és a családom szerint is nagyon finom.

Rizzsel tálaltam.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kb. 2 cm × 2 cm kis darabokra vágjuk.
  2. Egy tálba tesszük, és rátesszük a mustárt, az olaj felét, sót, borsot, ételízesítőt és egy fél citrom levét. Hűtőbe tesszük egy fél órát.
  3. Közben feldaraboljuk a paprikákat, és a hagymát szeletekre vágjuk.
  4. Kivesszük a húst a hűtőből, és egy nagy lábosban felforrósítjuk a másik 2 ek olajat.
  5. Ha forró, beletesszük a húst, és addig sütjük, forgatjuk, amíg mind át nem sül, és a leve, amit közben engedett legalább a felére csökken.
  6. Rádobjuk a hagymát és a paprikákat, és tovább sütjük nagy lángon, amíg meg nem puhulnak.
  7. Most jön rá a fokhagyma, 1-2 perc.
  8. Közben a tejfölben elkeverjük a lisztet, vízzel hígítjuk, és behabarjuk vele a csirkét.
  9. Annyi vizet még öntünk rá, hogy megfelelő sűrűségű szószt kapjunk (ahogy szeretjük).
  10. Megkóstoljuk, és még ízesíthetjük citrommal, sóval, borssal ízlésünk szerint.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 379
elküldve: 5
receptkönyvben: 136
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös csirke, mustáros csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

670
csirkecomb 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
mustár 3 ek
napraforgó olaj 4 ek
citromlé 1 citromból nyert
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
piros kaliforniai paprika 1 db
zöldpaprika 1 db
tejföl 2 dl
finomliszt 1.5 evőkanál