Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros csirkemell almával és kelbimbóval

Mustáros csirkemell almával és kelbimbóval
Mustáros csirkemell almával és kelbimbóval
85 perc / előkészület: 20 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éhes voltam...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket vágjuk kisebb darabokra, kicsit ütögessük meg a klopfolóval.
  2. Egy kis tálban keverjük össze a mustárt, olívaolajat, bazsalikomot, kakukkfüvet.
  3. Helyezzük egy tepsibe a csirkemelleket, sózzik be őket, és kenjük be mindkét oldalukat a mustáros keverékkel.
  4. A csirkemellek mellé tegyük a félbevágott, kimagozott almákat. Szórjuk meg pici fahéjjal, egy kicsi fahéjat szórjunk a csirkemellekre is.
  5. Szedjük gerezdekre a fokhagymát, s héjastul helyezzük a tepsibe.
  6. Öntsünk a tepsibe kis vizet, és alufóliával lefedve süssük 170 fokon 50 percig, majd a fóliát leszedve süssük tovább 200 fokon pirulásig.
  7. A kelbimbót sós vízben főzzük meg.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 054
elküldve: 4
receptkönyvben: 287
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

kukoricaderce

Mióta szakács: 2010.09.25.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell mustárosan, fokhagymás mustáros csirkemell, almás fűszeres csirke

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsa1958
rozsa1958 Mon, 2013-02-11 23:18

Jól hangzik és miért kell héjában sütni a fokhagymát?Akkor finomabb?

kukoricaderce
kukoricaderce / kukoricaderce Tue, 2013-02-12 11:29

Ahogy a héjból kinyomjuk azt a tömény, puha fokhagymakrémet... igen, szerintem így még finomabb :-) Ha szereted a fokhagymát, érdemes kipróbálni!
Egyszer valaki ajánlotta, vagy tán olvastam valahol, már nem is emlékszem, de pár éve minden tepsiben sült húshoz dobok fokhagymát.

Sweetsong89
Sweetsong89 Sun, 2012-05-20 16:18

éppen most falatozzuk eme finomságot!nagyon jóóó!:) biztos hogy nem egyszer lesz terítéken.:) köszönöm.

323
csirkemell filé 2 db
alma 3 db
kelbimbó 50 dkg
fokhagyma 2 fej
dijoni mustár 2 tk
olívaolaj 2 ek
kakukkfű 1 tk
bazsalikom 1 tk
fahéj 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint