Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros-fehérboros csirkecomb

Mustáros-fehérboros csirkecomb
Mustáros-fehérboros csirkecomb
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc csirkés ételem lett. Nagyon finom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkedarabokat sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a combok mindkét oldalát pirosra sütjük. A megpirított combokat kiszedjük egy tűzálló tálba.
  3. A vöröshagymákat megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Abban az olajban, amelyben a csirkecombokat kisütöttük, megpároljuk a hagymákat is kb. 5-10 percig, időnként megkeverve. Mikor már egy kicsit meg is barnult a hagyma, hozzáadjuk a petrezselymet, majd rákanalazzuk a hús tetejére.
  4. A serpenyőbe beleöntjük a bort, egy kicsit kiforraljuk. Hozzáadjuk a mustárt, habverővel simára keverjük, sózzuk, borsozzuk. A keveréket a húsra öntjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük letakarva, majd további 20 percig fedő nélkül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 925
elküldve: 0
receptkönyvben: 251
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirke mustáros-fehérboros szósszal, sült csirkecomb mustárosan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Payne
Payne Wed, 2016-01-20 12:05

Szia!
Köszi a receptet!
Már második alkalommal készítem, ugyanis nagy sikere volt! :-)

sziszi01
sziszi01 Mon, 2015-04-06 21:04

Szia!köszi a receptet! nagyon egyszerű étel, gyorsan elkészül az íze pedig igazán különleges!
Sziszi

P.Klára
P.Klára Tue, 2012-09-04 16:36

Nagyon fáradtan jöttem ma haza, és e mellé még borzalmasan lusta is voltam. Legszívesebben azt mondtam volna a comboknak: főzzétek meg magatokat! Olyan receptet kerestem, amivel nem kell pepecselni. Érthető, hogy ki sem csontoztam a húst - de semmi baj, ennyi idő elég volt, hogy puha legyen és átsüljön. Nem volt fehér bor sem itthon, így a vörösbe tettem egy kis cukrot.
Annyi zaft összegyűlt a tepsi alján, hogy a szerecsendiós törtkrumplit meglocsoljam vele. Nagyon finom kaja, még most is száll az illata a konyhában. Köszi.

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2010-11-12 09:08

Kedves Glaser!
Ez annyira ínycsiklandó, hogy ki kell próbálnom. Holnap ez lesz az ebéd! Már alig várom. Köszi, Edit.

364
csirkecomb 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fehérbor 75 ml
mustár 1 ek
petrezselyem 2 ek
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint