Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok recept

Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (169)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom vasárnapi ebéd készült belőle!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsiben sült csirkecomb mustáros mártásban, fokhagymás-mustáros sült csirkecomb
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat.
  2. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba.
  3. Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, fóliával letakarjuk, és forró sütőben 40 percig sütjük.
  4. Utána megszórjuk sajttal, és fólia nélkül sütjük tovább, míg a sajt szépen rápirul.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 374
össznézettség: 858 961
elküldve: 883
receptkönyvben: 10 711
elkészítve: 1 374/1 496
Facebookon megjelent: 8

szakács

Holb Angéla

Mióta szakács: 2011.03.23.
4 recept

Hozzászólások (169)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2017-10-08 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.10.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2017-10-07 02:04

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.10.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

papp73
papp73 sze, 2016-05-18 21:37

Finom lett nagyon, jó a recept, köszönöm, felvettük a repertoárba mi is. :)

Nensy
Nensy cs, 2016-05-12 14:44

Nem gondoltam, hogy ilyen sikerem lesz vele. Hálás vagyok, hogy bővült a repertoárom. Én megkértem a kedves kis hentesemet, hogy filézze ki nekem a combokat, szerintem úgy gusztább, és könnyebb megbírkózni vele.

Mumingo
Mumingo sze, 2016-02-03 11:40

Az első csirkecomb amit készítettem. Nagyon jól sikerült, ugyan én nem tettem rá vajat és olívaolajjal készítettem, de nagyon finom puha lett a hús és az ízesítése is nagyon eltalált :)

Rixi
Rixi sze, 2015-09-30 13:42

Amikor megláttam a receptet, rögtön eszembe jutott egy fűszer, méghozzá a curry.
Én azt raktam bele, illetve egy fűszerkeveréket. Valami hihetetlenül jó dolog jött ki belőle, igaz, hogy kifelejtettem a fokhagymát, de a fűszerben amúgy is volt, úgyhogy tulajdonképpen benne volt mégis.
Akik nem ódzkodnak kipróbálni más fűszert is mint a szokásos, hát a curry igazán ebbe az ételbe való.

Botike
Botike h, 2015-03-30 15:14

Köszi, nagyon jó recept pont olyan amit keresek általában gyors és isteni finom. Én egy napig pácoltam a fűszeres- tejfölös medencében és tuti lett.

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2015-03-10 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Tristi
Tristi h, 2015-02-02 15:22

Bevallom,nem vagyok csirkecomb kedvelő,de ebben a formában nem rossz!!!sőőt! köretként készitettem mellé hagymás törtburgit meg francia, zöldborsós,salátás főzeléket(by Jamie).nyami! köszi a receptet!

MadGame
MadGame v, 2015-01-18 00:29

Fantasztikus! Pillanatok alatt elfogy, főleg ha a lakótársaim is besegítenek :)

Blankabébi
Blankabébi k, 2014-12-23 09:45

A recept isteni, nem győzöm szóban is is megosztani az emberekkel, köszönöm a megosztást és gratulálok a szakácsnak!!!! :)

katyka57
katyka57 szo, 2014-11-22 16:20

Ma készítettem másodjára, pedig kb. két héttel ezelőtt csináltam először:)) De a mai szülinapos-névnapos ünnepi menünek is ezt szavazták meg az ünnepeltek:)) Én is megforgatom először lisztben, és úgy a mártásba, nagyon-nagyon finom:))
Köretként jázmin-rizst készítek, a múltkor ubisali volt, de most őszibefőtt lesz hozzá. Mindenképpen nagy sikere volt eddig a családban, remélem, ma is így lesz :))

arkantak
arkantak p, 2014-11-07 14:34

Mivel és nap közben nem érek rá fözni, a kajákat elő szoktam készíteni. ennél nagyon is jó lépésnek bizonyult ez :) Összeraktam a végleges jénaiba a hisit és a mártást, és az éjszakát a hűtőben töltötte. A hús magába szívta a fokhagyma és a mustár ízeit. Végül isteni finom és puha lett a husi és a szaft is. Én az összes szaftot rákentem, nem lett "túl sok vagy híg" :) Szerintem függ attól, hogy milyen tejfölt használsz E.D. Van amelyik tök híg teljesen felvizezik, és annak az íze sem olyan jó. Én midíg olyan tejfölt veszek, ami kiborítva is egyben marad.

ezcqkt
ezcqkt sze, 2014-10-29 14:08

Kedves Angéla!

Már többször elkészítettem a receptedet, az egész család szereti. Isteni finom! Nem lehet megunni. :)

Köszi a receptet!

kat52
kat52 cs, 2014-10-23 14:07

Sziasztok!S.O.S.!!!!!Elkészítettem ezt az ételt,nagyon finom,de baromi sós lett!!Szerintem sok bele az 1 ek ételízesítő.Van valakinek tippje,hogy mit tudnék kezdeni vele?Ma ettünk belőle,de maradt holnapra is.Ha nem tudom valahogyan feljavítani,akkor holnap sajnos megy a kukába,mert holnapra ehetetlenül sós lesz,mivel még áll 1 napot!Légyszi segitsetek!

juditéva
juditéva v, 2014-10-26 19:18

Nem tudom kaptál-e választ, de már biztos vége. Az jutott eszembe, hogy ledarálva, kis paradicsommal - segít a sós ízen - krumplival lerakva, tejfölt rá (a tejföl is szelidíti a sót) elkészíted a "kat52 féle rakott krumpli"-t. Ha legközelebb ilyen baleset ér próbáld meg.
Üdvözlettel: Judit

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2014-10-14 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu h, 2014-10-13 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Vicuska44
Vicuska44 cs, 2014-10-02 08:49

Bár már nem először készítettem el (hanem másodjára!), de annyira finom, hogy úgy érzem, hogy nekem is köszönetet kell mondanom a receptér! :)
Bár én - takarékossági okokból - sajt nélkül készítettem, de így is isteni volt!
Mivel én csirkecombfiléből készítettem, és azt is feldaraboltam, kb. 3 darabba egyet, ezért viszonylagosan így nagy lett a hús felülete, és egyenként beleforgatva nem lett volna elég a szósz. Ezért én úgy készítettem, hogy a fokhagymás mustárt a tejföllel és olajjal akkora edényben kevertem ki, amibe aztán bele tudtam tenni a húsdarabokat is, és jól összeforgatva egyszerűen beleöntöttem a tepsibe.

pmoncsi79
pmoncsi79 k, 2014-09-23 18:58

Isteni finom!a család egyik nagy kedvence.általában barnarízst készítek hozzá.Köszönjük a csodás receptet!!!

jzsoka
jzsoka h, 2014-09-22 13:22

Kedves Angéla! Elkészítettem, nagyon jó a recept és jól is sikerült. A húsi vegyes volt, comb és mell, rizs volt hozzá. Köszönöm.

b-n
b-n k, 2014-09-16 11:15

Sajnos nekem lefolyt a mártás és kicsit csomós is lett, sütöttem vagy másfél órát. Igaz nagy adag combokkal. Ettől függetlenül finom lett, még majd kísérletezem.

Michi
Michi k, 2014-09-02 19:44

Nagyon jó a recept! Isteni lett.. Eddig talán ez a husi sikerült a legfinomabbra :3
Köszi :)

balint laszlone
balint laszlone v, 2014-08-31 14:16

Nagyon finom lett ,a ferjem szerint isteni :)
En ugy keszitettem ahogy az egyik hozzaszolasban olvastam,hogy lisztben forgattam meg a combokat,mielott a mustaros szoszba martottam volna oket.Igy biztos,hogy a martas nem folyt le.Petrzselymes rizst keszitettem hozza.Meg tobszor is megcsinalom ebedre :)

nana43
nana43 szo, 2014-06-21 13:25

Mióta rátaláltam erre a receptre, gyakran elkészítem. A családnak (nekem is) nagyon ízlik. Készítettem már csirkemell filéből, de karajból is. A húst sózom, borsozom, kicsit állni hagyom, hogy átjárja. Vajjal nem kenem be, mert lefolyik a tejfölös pác, hanem először lisztbe forgatom, amibe egy kicsi őrölt paprikát teszek. Szebb lesz a színe. Utána mártom bele a pácba, amit egy kis piros arannyal színezek. A liszt miatt több pácot vesz fel, ezért kicsivel több tejfölre lesz szükség. A liszttől a szaft is sűrűbb lesz. Holnap ez lesz az ebéd, sok húsból.

ayreon
ayreon szo, 2014-06-21 13:25

Hát mit mondjak, nem az első tepsis húsom, de a legrosszabb, képre jól nézett ki, ilyen is lett, de egyébként íztelen bűztelen mustáros telfölös vizenyős izé... brr... sajnos a kukának készült :(

margit42
Mancika / margit42 szo, 2014-06-07 11:03

Születésnapi vacsorára készítettem, nagyon finom, omlós lett. Én előző nap megcsináltam a szószt és a csirkecombok egy éjszakát érlelődtek a mustáros szószban.

otella
otella v, 2014-05-18 20:53

Isteni finom így a csirkecomb! A nejem régóta így készíti! A szakirodalomban a recept neve: Pármai csirke! A köret hozzá: rizs

nofish
nofish / nofish szo, 2014-05-10 18:18

Szuper a recept, nagyon szeretjük! Ha esetleg a megmaradt szafttal nem tudtok mit kezdeni, mi másnap zsemlére rákanalaztuk melegen, csemegeubi karikákat szeltünk rá, és alig bírtuk abbahagyni. :)

kerham
kerham h, 2014-04-28 21:29

En is elkeszitettem es sikere volt! Anyukám el is kérte a receptet /amire, eddig meg nem volt példa/ annyira ízlett neki! Köszönöm a receptet!

trapistam
trapistam szo, 2014-04-19 15:58

ÉS megcsináltam!!!! HMMMMM isteni és nagyon egyszerűűűűűűűűűűű :-) Köszönöm a receptet :-)

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2014-04-19 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

nyta
nyta p, 2014-04-18 17:03

én ezt nemértem , már nagyon sok receptet elmentettem még a régi oldalrol, meg már innént az újbol is . Erre akartam valami pogácsát csinálni és csak 5 recept van itt :(:(:( hol a tobbi ??? rákattintok az osszesre és csak 5 van :(:(:(

1184