Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros-fokhagymás sült pisztráng

Mustáros-fokhagymás sült pisztráng
Mustáros-fokhagymás sült pisztráng
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc halam a pisztráng, az egyik szupermarket hűtőjében megláttam két szép halacskát, egészen elfogadható áron, és úgy gondoltam, megpróbálom elkészíteni a saját ízlésem szerint. Nos, ez lett belőle... nagyon finom!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, megmosott halakat sűrűn, kb fél cm mélyen beirdaljuk, majd besózzuk. A mustárt elkeverjük a zúzott fokhagymával, és belemasszírozzuk a pisztrángokba úgy, hogy a vágásokba is jusson belőle.
  2. 1-2 órát hűtőszekrényben pihentetjük.
  3. Ez idő elteltével beborsozzuk, megforgatjuk a paprikás lisztben, és forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  4. Hasábburgonyával és tartármártással kínáljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 100 909
elküldve: 12
receptkönyvben: 277
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Mesivagyokszia

Mióta szakács: 2012.09.27.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült pisztráng, sült hal, paprikás lisztben sült pisztráng

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kasziba Zsuzsi
Kasziba Zsuzsi Sat, 2016-09-10 21:22

Úgy csináltam, ahogy firstlady. Mesivagyokszia ízesítésével, csak sütőben. Nagyon finom lett. De mit kéne tennem, hogy egy kicsit ropogósabb legyen legközelebb? Nem vagyok valami nagy halszakértő.

magdolna71
magdolna71 Sun, 2016-01-17 16:20

Nagyon köszönöm, ez volt a mai ebéd és nagyon istenien sikerült :)

macska11
Sylvia / macska11 Fri, 2015-06-12 14:02

Pici eltéréssel (kukoricalisztbe forgattam sütés előtt) elkészitettem. Nagyon finom, köszi a receptet :)

firstlady
firstlady Sun, 2014-11-02 10:59

GLASER receptjével kombinálva, 180 fokos sütőben, olajozott alufólián sütöttem meg. Ennek az ízesítése, annak az elkészítési módja tetszett jobban. Kitűnő lett a végeredmény, mindkettőtöknek köszönöm.

1121
pisztráng 60 dkg
mustár 3 ek
fokhagyma 4 gerezd
finomliszt 1 bögre
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 dl