Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros-fűszeres pácolt tarja

Mustáros-fűszeres pácolt tarja
Mustáros-fűszeres pácolt tarja
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár grillen, akár otthon a konyhában készítjük, ezzel a mustáros-fűszeres páccal készült tarjával nem lőhetünk mellé. 
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat megtisztítjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  2. A páchoz egy tálkába öntjük az olívaolajat, a mustárokat, majd sorban a fűszereket és reszelt fokhagymát. Alaposan elkeverjük, majd egy ecset segítségével vastagon bekenjük vele a tarják mindkét oldalát.
  3. Egy zárható dobozba tesszük a szeleteket, lezárjuk, majd legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  4. Egy grillserpenyőbe kevés olajat hevítünk, és oldalanként 2-2 percig sütjük a hússzeleteket, majd egy olajjal kikent tepsibe tesszük, és 150 fokon, oldalanként 20-20 percig sütjük.
  5. Friss salátával, kenyérrel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 33 933
elküldve: 5
receptkönyvben: 181
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
960 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres tarja

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jutka0517
Jutka0517 Mon, 2019-08-05 21:15

A sertéstarját nem egy éjszaka, hanem több -minimum 3-4- NAPIG érdemes pácolni, hűtőben, ügyelve, hogy az olajos pác jól fedje, el legyen zárva a levegőtől a hús, akkor lesz jó puha a sült!

338
sertéstarja 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl
mustár 1 ek
mustár 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
oregánó 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 ek