Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros karaj gombával

Mustáros karaj gombával
Mustáros karaj gombával
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A diétám miatt csirkemellből szerettem volna elkészíteni, de mégiscsak egy nagy cula húsevő férfival élek együtt, szóval a karaj mellett döntöttem. A gombakonzerv adott volt, és természetesen ahhoz, hogy ebből jó étel kerekedjen ki, csak a főzőtejszín jöhetett szóba. 

hozzávalók / 2 adag

hús

rizs

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, majd alaposan bedörzsöljük a mustárral.
  2. A rizsnek felrakjuk a vizet forrni, majd kevés sóval puhára főzzük (ezt persze másodvágányos is készíthetjük, így semmi nem hűl el).
  3. A mustáros húst a serpenyőbe helyezzük (melyben előzőleg vajat olvasztottunk), és mindkét oldalát enyhén barnára sütjük, majd félrerakjuk lefedve, hogy megtartsa a hőt.
  4. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a tetszőleges méretűre vágott hagymát, utána pedig hozzáöntjük a gombát (a konzervlének csupán a felét használjuk fel).
  5. Ezután felöntjük a tejszínnel, és készre forraljuk a szószt, amit majd később tálalásnál a húson szolgáljuk fel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 346
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemesene

Mióta szakács: 2015.07.23.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes gombás karaj, tejszínes sertéskaraj gombával, gombás karaj tejszínesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

734
sertés rövidkaraj 250 g
mustár 5 teáskanál
főzőtejszín 1 dl
gombakonzerv 1 db
lila hagyma 1 közepes db
vaj 1 ek
rizs 20 dkg
víz 4 dl
0 ízlés szerint