Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros kifli

Mustáros kifli
Mustáros kifli
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mustártól sokan tartanak, mert kifejezetten domináns az íze. Azonban, ha okosan válogatjuk össze a többi hozzávalót, az íze nem fogja elnyomni a többit. Ebben a puha finomságban görög joghurttal tompítottam az ízét, így nem lett nagyon intenzív, mégis amikor beleharapunk, ott rejlik benne a finom fűszeresség, ami kicsit új csavart ad a megszokott sajtos kiflinek.

hozzávalók / 6 adag

tészta

tetejére

ajánlat

Sörkorcsolyának ajánlom, sörözéshez, borozáshoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt hagyjuk felfutni benne.
  2. Ezután egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral és a burgonyapehellyel. Ezt követően hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, az 5 dkg reszelt sajtot és felfutott élesztős tejet.
  3. Határozott mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle, és olajozott (!) munkafelületre borítjuk. Ezután kb. 8-10 perc alatt megdagasztjuk a tésztát. Enyhén kiolajazott tálba rakjuk, és egy óra alatt langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  4. A következő lépés a kiflik formázása. Lisztezett deszkán 3-5 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és háromszögekre vágjuk. Minden háromszöget megkenünk a maradék tojásfehérjéből, a görög joghurtból és mustárból álló keverékkel. Majd szélesebb száruktól haladva feltekerjük, és kicsi kifliket formázunk belőlük.
  5. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük. Amennyiben ezt a lépést szeretnénk kihagyni, 30 perc alatt kelesszük meg másodjára is a kifliket.
  6. Sütés előtt lekenjük a maradék mustáros keverékkel, megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített, 190 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 108
elküldve: 2
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mustáros-sajtos sörkorcsolya, sörkifli, sajtos mustáros sörkifli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

606
tej 2 dl
porcukor 1 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
finomliszt 45 dkg
2 teáskanál
sütőpor 1 teáskanál
burgonyapehely 5 dkg
tojássárgája 1 db
olívaolaj 1.5 dl
trappista sajt 5 dkg
trappista sajt 5 dkg
tojásfehérje 1 db
görög joghurt 1 dl
mustár 2 ek