Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros lencseleves

Mustáros lencseleves
Mustáros lencseleves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Új év várásra készült a leves. 

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát kockára, a sárga- és a fehérrépát félbe, majd szeletekre, a kolbászt karikára.
  2. Olajon kissé megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, tovább pirítjuk, majd a zöldségeket, végül az előzőleg beáztatott lecsepegtetett lencsét, és fölöntjük kb 2 l vízzel, hogy jól ellepje a lencsét.
  3. Amikor a lencse félpuha, hozzárakjuk a kolbászt és a leveskockát, és készre főzzük, végül keverjük hozzá a mustárt és sót.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 21 394
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: újév

egyéb elnevezések

lencseleves mustárral, lencseleves mustárosan, lencseleves kolbásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

755
lila hagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
lencse 40 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
kolbász 25 dkg
leveskocka 1 db
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
víz 2 l