Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros lencseleves Angie konyhájából

Mustáros lencseleves Angie konyhájából
Mustáros lencseleves Angie konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi receptes könyvben találtam.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét pár órára beáztatjuk (kb 2 órára), majd forraljuk fel, és szűrjük le.
  2. A hagymát vágjuk apróra, és olajon pirítsuk-dinszteljük, majd öntsük rá a lencsét, a vizet, tegyük hozzá a babérlevet, a leveskockát, sót, és főzzük, míg megpuhul, kb 20 perc.
  3. A rántáshoz forró olajban világosra pirítjuk a lisztet, majd hozzákeverjük a fűszerpaprikát, és a levesbe keverjük, főzzük még 5 percet.
  4. A tejfölbe keverjük a mustárt, majd a levesbe keverjük, 2-3 percet hagyjuk melegen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 608
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lencseleves, lencseleves zöldség nélkül, tejfölös-mustáros lencseleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

912
lencse 20 dkg
napraforgó olaj 2 dl
lila hagyma 1 közepes db
víz 1 l
babérlevél 1 db
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
tejföl 180 ml
mustár 1 ek