Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros lilahagyma-chutney

Mustáros lilahagyma-chutney
Mustáros lilahagyma-chutney
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó lilahagyma-chutney remek kiegészítője lehet sült húsoknak vagy akár pástétomoknak is. Az elkészítése pedig rendkívül egyszerű!
Az aprítógépet szerezd be a Jófogás oldaláról:
Aprítógép

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 db lila hagymát egy robotgép segítségével aprítsuk össze, a maradékot pedig kés segítségével vágjuk fel vékony szeletekre. Majd kevés olajon fonnyasszuk meg őket.
  2. Miközben párolódik a hagyma, szórjuk meg barna cukorral, hogy karamellizálódjon az egész.
  3. Közben öntsük fel a vörösborecettel, locsoljuk meg kevés balzsamecettel, adjuk hozzá a magos mustárt, és sózzuk ízlésünknek megfelelően.
  4. Keverjük jól össze, majd lassú tűzön hagyjuk lekvár állagúra sűrűsödni az egészet.
  5. Utána kis üvegbe kanalazzuk, és 1-2 hét alatt fogyasszuk el, bár valószínűleg ennél hamarabb idő alatt a végére járunk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 038
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lilahagymás csatni

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pesaba
pesaba Tue, 2017-12-26 15:30

Na ez már valami! Gratulálok, alkalmazom, vendégek kedvence

94
lila hagyma 5 közepes db
barna cukor 1 ek
vörösborecet 1 dl
balzsamecet 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
mustár 1 ek
0 ízlés szerint