Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros marharagu

Mustáros marharagu
Mustáros marharagu
215 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapötlet Jamie öthozzávalós marhasültjéből jót, amit házasítottam a burgundi marha receptemmel, így született meg ez a mustáros marharagu. Kiváló vasárnapi ebéd vagy ünnepi fogás, mert bár sok munka nincs vele, kell neki idő, amíg a hús a sütőben omlósra puhul.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont egy sütőbe is tehető tálban aranybarnára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékon 3-4 adagban megpirítjuk a kockára vágott marhahúst. Ha egy adag elkészült, kivesszük és félretesszük.
  3. Ha szükséges, akkor kevés olajjal pótoljuk a zsiradékot az edényben, majd beletesszük a megtisztított és nagyobb darabra vágott sárgarépákat (én bébirépát használtam, ezeket egyben hagytam), az ötcentis darabokra vágott zellert és a félbevágott salottahagymákat. Néhány percig pirítjuk, majd visszatesszük a húst, hozzáadjuk a lisztet, és jó alaposan átkavarjuk.
  4. Sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, a mustárt, a babérlevelet, valamint beltesszük a velős csontokat is. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
  5. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 3-3,5 órára, amíg a hús omlósra nem puhul.
  6. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk, köretnek pedig tökéletesen passzol hozzá a burgonyapüré.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 826
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

ragu marhából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

361
bacon 120 g
marhalábszár 1 kg
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
salottahagyma 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
worcestershire-szósz 2 ek
mustár 1 ek
babérlevél 2 db
marha velőscsont 1 kg
finomliszt 2 púpozott ek
petrezselyem 1 csokor