Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros marhaszelet almaszósszal

Mustáros marhaszelet almaszósszal
Mustáros marhaszelet almaszósszal
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt szó szerint megálmodtam. Valamikor régen biztos ettem ilyet, és elraktározódott az agyamban, hogy aztán évekkel később újra előkerüljön, de nem emlékszem, mikor és hol ettem. Mindenesetre amikor felébredtem, azonnal elszaladtam a henteshez, és megvettem életem első marhahúsát, ki kellett már ezt is próbálni, de még csak ismerkedek vele, mivel falusi gyerek lévén nem sűrűn került marha az asztalra.

Ritka, hogy az édeset meg a sósat egyszerre megeszem, de az almaszósz meg a marhahús nagyon jól illik egymáshoz.

A képen felsál van, de az sajnos elég rágós, úgyhogy legközelebb nem fogok abból csinálni. Mindegy is hogy a marha melyik húsából készítjük, a lényeg hogy marha legyen és szeressük!

hozzávalók / 5 adag

Hús

Almaszósz

Burgonya

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús

  1. A húst nagyobb szeletekre vágjuk, beletesszük egy nagyobb tálba.
  2. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, beleszórjuk a tálba.
  3. A szeletek minden oldalát jól megsózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a magos mustárral, és minden egyéb hozzávalóval együtt jól elkeverjük, hogy mindenből jusson mindenhova.
  4. Egy éjszakán át a hűtőben hagyjuk pácolódni!
  5. Serpenyőben 2-3 ek zsírt olvasztunk, belehelyezünk annyi húst, amennyi belefér, kicsit átsütjük a külsejét, majd kevés vízzel felöntjük, fedővel letakarva puhára sütjük. Gyakran forgatjuk.

Köret

  1. Feltesszük a hasábburgonyát sülni.
  2. Az almákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, egy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy még ne lepje el teljesen.
  3. Tálban csomómentesre keverjük a tejet és a pudingport, beleöntjük a fazékba, hozzáadjuk a fűszereket, és folyamatos kevergetés mellett sűrű szósszá főzzük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 6 229
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
75 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhafelsál magos mustárral pácolva almaszósszal és sült krumplival, almaszósz marhahússal, pácolt marhahús almaszósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2949
marhahús 1.5 kg
mustár 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
tej 2 dl
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertészsír 2 ek
víz 1 dl
alma 5 közepes db
víz 5 dl
tej 2 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 4 ek
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
citromlé 1 ek
napraforgó olaj 10 dl
hasábburgonya 2 kg