Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros nyúlcomb vele sült újburgonyával

Mustáros nyúlcomb vele sült újburgonyával
Mustáros nyúlcomb vele sült újburgonyával
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár Európában hazánk a legnagyobb nyúlhús-exportőr,  a hazai nyúlfogyasztás minimális. Bevallom, én is sokáig idegenkedtem tőle. Ha valaki kedvet érez, íme egy elkészítési ötlet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra, légkeverésen. A mustárt kis tálba tesszük és habverővel folyamatosan keverve hozzácsorgatjuk az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A megmosott és szárazra törölt combokat enyhén besózzuk és meghintjük frissen őrölt fekete borssal. A húsokat alaposan bekenjük a mustáros páccal és vékonyan kiolajozott tepsire helyezzük.
  3. Az újburgonyát megmossuk és (egy tiszta szivacs segítségével) ledörzsöljük a vékony héját. Szárazra töröljük, kevés olívaolajba forgatjuk, sózzuk és a húsok mellé helyezzük a tepsire.
  4. A tepsit bedugjuk az előmelegített sütőbe, öt perc elteltével 50 ml vízzel megspricceljük a nyúlcombok tetejét. Öt percenként a tepsi aljában összegyűlő lével meglocsoljuk a húsokat. A burgonyákat is időnként megforgatjuk. Aranyszínűre sütjük a nyúlcombokat (körülbelül 35 perc alatt). A burgonyák méretétől függően, elképzelhető, hogy hamarabb megsülnek, mint a hús, ezért ellenőrizzük, és vegyük ki, tartsuk melegen, ha már megpuhultak.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 64 861
elküldve: 9
receptkönyvben: 318
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bogyika0404
bogyika0404 Sun, 2013-12-22 18:13

szia!ez volt ma az ebéd, és a vacsi is ez lett volna, ha ... :) osztatlan sikere lett, így mehetek még vacsit készíteni! Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-05 10:44

Én egy egész nyulat daradoltam fel, majd szalonnával megtűzdeltem. A tepsibe raktam még vargányát és egy pár fej apró csiperkét. Jól sikerült, mindenkinek nagyon ízlett.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-05 13:48

És így készül a TEPSIFÜLES.:()

petra
Petra / petra Wed, 2009-12-23 17:54

én nem fedtem le, de ha úgy gondolod, az elején nyugodtan tegyél rá fóliát

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-12-23 17:13

Szia Petra,nem kell lefedni alufoliaval? nekem egy nagyon regi, kisse megbizhatatlan gazsutom van..

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-04-08 10:25

A nyúllal kapcsolatban nekem is voltak fenntartásaim. A kisfiam még húsvétkor botladozva rohangászott a fűben, nyulakat vadászva, aztán néhány nappal később ezen nyulak egy része már különféle receptek alapján végezte tepsiben, fazékban...
A barátainknak pinot noirban főztem meg, sok sárgarépával, fehérrépával, zellerrel, saját sziklakerti zöldfűszerekkel. Frissen sült kenyérrel remek volt, még a gyerekek is ettek belőle, egyelőre még nem árulva el, hogy nyuszi volt a tányéron.

618
nyúlcomb 60 dkg
olívaolaj 150 ml
dijoni mustár 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
újkrumpli 50 dkg