Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros rakott krumpli

Mustáros rakott krumpli
Mustáros rakott krumpli
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rakott krumpli jó hagyományosan is, de nem mondhatom, hogy ez nem áll meg mellette.

hozzávalók / 4 adag

A burgonya előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, majd levesszük róla és karikákra vágjuk.
  2. Közben a tojásokat is keményre főzzük, és ezt is karikákra vágjuk.
  3. A krinolint nem szükséges megfőzni, a lényeg, hogy ezt is felkarikázzuk.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk és zsemlemorzsázunk.
  5. Besamelmártást készítünk: 5 dl tejből, 2 csapott evőkanál lisztből és vajból, a végén pedig dijoni mustárral ízesítjük.
  6. Most már mindenünk adott, és elkezdhetjük a rétegezést: krumplira tojás, kolbászszeletek és krinolin, megsózzuk és borsozzuk, majd nyakon öntjük a mustáros-besamellel. Ezt folytatjuk a végén krumpliréteget kell kihoznunk belőle és tetejét megkenjük vékonyan tejföllel.
  7. A sütő legyen 180°C-os és akkor 40-50 perc alatt kész is az rakott krumpli újragondolása.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 580
elküldve: 0
receptkönyvben: 185
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krinolinos-mustáros rakott krumpli, mustáros rakott burgonya

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

871
burgonya 1 kg
tojás 4 db
tejföl 2 dl
gyulai kolbász 15 dkg
krinolin 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tej 5 dl
finomliszt 2 evőkanál
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
dijoni mustár 2 kk
zsemlemorzsa 1 ek
vaj 1 ek