Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros rozmaringos csirkemell

Mustáros rozmaringos csirkemell
Mustáros rozmaringos csirkemell
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A frissen sült, grillezett ételek a nyár slágerei, akár szabadtéren, akár a konyhában, de mindenképpen a kedvenceim. Ránk van bízva, csak a saját fantáziánk szabhat határokat egy-egy ilyen étel elkészítése során. Ez a pácolt csirkemell az egyik nagy kedvenc a családban.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, és felszeleteljük.
  2. Egy tálba öntjük a mustárt, hozzáadjuk a ketchup-ot és a fűszereket. A két szál rozmaringnak a leveleit levesszük, és durvára vágjuk. Ezt is hozzáadjuk a pác keverékéhez.
  3. A felszeletelt csirkemellet beleforgatjuk a mustáros pácba, lefedjük, és legalább fél napot állni hagyjuk. (Mivel hamar össze lehet dobni a páclevet, én előző este szoktam megcsinálni).
  4. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a bepácolt csirkemell darabok először egyik, majd másik oldalán is pirosra sütjük (először jó fedő alatt párolni kicsit, mivel hosszú ideig állt a pácban, elképzelhetetlennek tartom, hogy kiszáradjon).
  5. Tálalhatjuk rizzsel, hasábburgonyával vagy csak salátával.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 298
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

norcsikiss

Mióta szakács: 2014.07.28.
12 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros ketchupos csirkemell, fűszeres mustáros csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

257
csirkemell filé 750 g
mustár 150 g
ketchup 3 ek
borsikafű 1 csipet
rozmaring 2 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint