Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros sertésmáj

Mustáros sertésmáj
Mustáros sertésmáj
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mustáros májat is ki szerettem volna már régóta próbálni. Nálam úgy működik, hogy ha kinézek valamit, idő kell, mire eljön a megvalósítás ideje, mert közben még 100 fajta másik ételt elkészítek közben. Ízletes, finom étel lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nincs húsleveskockánk meg borunk, 1 dl tejföllel ízesítjük a mustáros májat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A 2 dl tejben 2-3 óráig áztatjuk.
  2. Megforrósítjuk a vajat, beletesszük a nagyon apróra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk.
  3. Megszórjuk liszttel, felengedjük a borral és a húsleveskockával ízesített 1 dl vízzel.
  4. Hozzáadjuk az őrölt borsot és őrölt szegfűborsot (nekem egész szegfűborsom volt, és mozsárban megőröltem), a citromlevet és a mustárt.
  5. Néhány percig forraljuk, ha túl sűrű lenne a leve, kevés vízzel higítjuk.
  6. Beletesszük a tejtől átitatott májszeleteket, és 8-10 percig főzzük. Ne pároljuk, hanem közepes hőfokon főzzük. Közben figyeljük, néha keverjük meg, nehogy leégjen. Tálalás előtt sózzuk.
  7. Burgonyapüré illik hozzá.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 832
elküldve: 5
receptkönyvben: 50
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mustáros máj, fehérboros-mustáros máj, sertésmáj mustárban főzve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

serendipity.tth
Nusika / serendipity.tth Mon, 2015-01-12 19:04

Ismerem a receptet, édesanyám is gyakran készíti ezt az ételt más fűszerezéssel. Most kipróbáltam a szegfűborsos megoldást, és isteni lett! Egész más az étel íze. Köszönöm a receptet! :)

459
sertésmáj 80 dkg
vaj 5 dkg
tej 2 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
finomliszt 1 evőkanál
leveskocka 1 db
fehérbor 2 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
szegfűbors 1 kávéskanál
citromlé 1 teáskanál
mustár 1 ek