Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros sertéssült (2.) tepsis burgonyával

Mustáros sertéssült (2.) tepsis burgonyával
Mustáros sertéssült (2.) tepsis burgonyával
120 perc / sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon laktató és aránylag gyorsan elkészíthető étel, viszont nem igényel sok előkészületet. Nálunk elképzelhetetlen a hétvége hús nélkül, ezért én ezt a szokásos "rántott hús - sült krumpli" kiváltására találtam ki, és mondhatom van akkora sikere ennek is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Valamilyen savanyúság mindenképp jó hozzá, nyilván bor is, de a borokhoz nem értek, ezért inkább erről hallgatok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk.
  3. Ha forró az olaj, akkor a hússzeleteket mindkét oldalukon lisztbe forgatjuk, és a serpenyőben 1-2 perc alatt lepirítjuk.        (A lényeg, hogy vékony kéreg képződjön a húson.)
  4. A húsokat kiszedjük, a visszamaradt olajhoz hozzáöntjük a paradicsomlevet és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, mjad állandó keverés mellett összeforraljuk. (Ha nagyon sűrű lenne, akkor egy kevés vízzel hígíthatjuk, a lényeg, hogy mártás sűrűségű legyen a végeredmény.)
  5. A hússzeletek mindkét oldalát bekenjük mustárral.
  6. Egy tepsit kikenünk a maradék olajjal, és a húsokat félig egymásra fektetve belehelyezzük.
  7. Leöntjük a paradicsomos mártással, és lefedve a 180°-ra előmelegített sütőbe helyezzük.
  8. Amíg sül, meghámozzuk a burgonyát, és kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk.
  9. 20 perc sütés után a húsokat átforgatjuk, és még 10 percre a sütőbe tesszük, de már fedő (vagy fólia) nélkül.
  10. Ezután a húsokat kiszedjük a tepsiből.
  11. A tepsibe öntjük a felvágott burgonyát, alaposan megsózzuk, és jól elkeverjük.
  12. Lefedve (vagy fóliázva) visszatesszük a 180°-os sütőbe még legalább 1 óráig.
  13. 15-20 percenként kivesszük a tepsit, és alaposan átkeverjük. (A burgonyának nem szabat szétfőnie, de ha kicsit "elkenődik" az nem baj.)
  14. Ha a burgonya már megpuhult, akkor levesszük a fedőt (vagy fóliát), ráhelyezzük a húsokat, és lehetőleg grill fokozaton (ha nincs, akkor felső rácson 220-230°-on) átmelegítjük, grillezzük, hogy egy kis színt kapjon.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 39 934
elküldve: 8
receptkönyvben: 571
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Joss Beaumont

Mióta szakács: 2009.10.02.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsiben sült mustáros hús és burgonya, mustáros sertésszelet

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Wed, 2016-01-06 21:26

Elkészült a finomság nálunk is. :) Szuper variáció a karaj elkészítésére, érdemes kipróbálni, megéri!

muci6305
muci6305 Thu, 2011-09-22 16:12

Köszi szépen a receptet
meg van a hétvégi ebéd,tuti sikere lesz.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-21 17:09

Isteni finom lett.Köszi a receptet.

781
sertés rövidkaraj 80 dkg
paradicsomlé 2 dl
mustár 8 ek
burgonya 1 kg
napraforgó olaj 1 dl
fokhagyma 4 gerezd
finomliszt 10 dkg
2 ek