Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros sertéstarja grill zöldségekkel

Mustáros sertéstarja grill zöldségekkel
Mustáros sertéstarja grill zöldségekkel
59 perc / előkészület: 15 perc főzés: 4 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lyoni sertéstarját akartunk készíteni, de aztán gondoltunk egyet, és felhasználtuk a hűtőben megmaradt zöldségeket, ha már elővettük a grillsütőt. Nekünk elektromos grillsütőnk van, aminek van üveg teteje is, ezen szoktunk így ősszel/télen grillételeket készíteni. Szerintem egy nagyobb teflon edényben ugyanez megvalósítható. Csak figyeljünk a hőmérsékletre és a hőfokozatokra, először mindig alacsonyan, aztán mehet a grillezés/pirítás. 

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

ajánlat

Ha szeretnénk lyoni módra elkészíteni, akkor csak annyi a további teendőnk, hogy 1 kg vöröshagymát megpucolunk, majd kb. 3 mm vastag karikákra vágjuk. Ezután szétszedjük a karikákat, és egyszerre csak annyit lisztezünk be (10 dkg liszt), amennyit meg tudunk sütni kb. 180 fokos bő olajban. Ezt a hús tetejére halmozzuk, és készen is van.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját felszeleteljük, a szeleteket kiklopfoljuk. A mustárt, a magos mustárt, a szójaszószt összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáadjuk az erős paprikaúkrémet is, és jól elkeverjük. 
  2. A tarjaszeletek mindkét oldalát bekenjük a mustáros krémmel, majd egy zárható edénybe egymásra pakoljuk őket. Ha van rá lehetőség 1 éjszakára vagy napra a hűtőbe tesszük, de ha csak pár órát áll akkor sincs nagy baj.
  3. A paprikát kettévágjuk, kimagozzuk. A cukkiniket pedig vékonyra/ karikákra szeleteljük.
  4. A grillfűszert a csomagoláson olvashatóak szerint elkészítjük. Általában olívaolajjal kell elkeverni a fűszerkeveréket, ha ez kész van, jól megkenjük vele a zöldségeket.
  5. Ezután elektromos grillen vagy edényben kevés olajon elkezdjük megsütni a husikat, majd a zöldégeket. A húsokat először alacsony fokozaton, majd ha már jól átsült, lehet magas fokozatra kapcsolni, hogy kicsit megkapja szélét is.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 575
elküldve: 8
receptkönyvben: 196
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

grillezett tartja, sertéstarja grillezve, mustáros sertéstarja

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Tue, 2012-11-13 16:04

Hát, nekem a sültpaprikás hús mindig bejön! Rég nem készítettem, köszi az ötletet!

370
sertéstarja 60 dkg
mustár 4 ek
dijoni mustár 1 ek
szójaszósz 2 ek
csípős paprikakrém 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
flekken fűszerkeverék 3 teáskanál
kápia paprika 6 db
cukkini 3 db
olívaolaj 0.5 ek