Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros szűzpecsenye

Mustáros szűzpecsenye
Mustáros szűzpecsenye
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétköznapokon nagyon szeretem a gyorsan elkészíthető ebédeket. Ez a hirtelensült is ebbe a kategóriába tartozik.
Tálalhatjuk rizzsel, sültkrumplival vagy friss vegyes salátával.

hozzávalók / 4 adag

A pácoláshoz

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. Megsózzuk, megborsozzuk és mindkét felét megkenjük mustárral.
  3. Egy tálba tesszük, egy kevés étolajat vagy olívaolajat öntünk hozzá és pár órát hűtőben pácolódni hagyjuk.
  4. Egy serpenyőt felforrósítunk, 2-3 evőkanál olajat öntünk bele.
  5. A húsokat lisztben megforgatjuk és aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 66
össznézettség: 186 220
elküldve: 27
receptkönyvben: 1 015
elkészítve: 48/61
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szűzpecsenye, hirtelensült sertésszűz, mustáros sertésszűz

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katalinka3
katalinka3 Sun, 2012-03-25 15:37

A minap vettem egy félkilónyi sertésszüzet. Ma vacsorára elkészítem a Te recepted szerint. Köszi az ötletet. Egyszerű, és nagyszerű recept. Üdv. Mindenkinek.

c_barta
c_barta Sun, 2011-10-23 14:55

Köszönöm a receptet.
Már másodszor készitettem ... nagyon finom lett. Én kiklopfoltam a hússzeleteket és úgy pácoltam be. Ma burgonyapüre és meggykompót lett a köret, nagyon finom a kompóttal, érdemes kipróbálni.

mravika
mravika Tue, 2011-03-29 13:45

Sziasztok! A pacolas elotti sozas nekem is fucsa egy kicsit, en most kentem be, de sot nem mertem ratenni elore, majd csak sutes elott kicsivel. :) Hmm, mar alig varom az estet, vacsorara lesz.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-22 19:53

Hali! Én csak annyit fűznék az olajos páchoz, hogy sót nem szabad a húsra tenni, mert kiengedi a levét! De amugy nagyon finom étel, én is szoktam enni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-10 23:48

Szia, én csak most készülök a recept alapján megsütni. Nekem a tarjánál pl. a mustár mindig odaég a hirtelen sültnél. Van valami módszer amivel kikerülhető? Köszi

moncsicica18
moncsicica18 Wed, 2011-01-05 17:03

Köszönöm a válaszokat ,sima sült karika krumplit csináltam hozzá és a kisfiamnak is ízlett pedig ez egy merőben más étel volt mint amiket főzni szoktam.Üdv.: Mónika

moncsicica18
moncsicica18 Wed, 2011-01-05 14:37

Sziasztok. Ma ezt főzök ebédre de köretként mit ajánlotok?(ne saláta legyen!)

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-01-05 14:53

Szia!Én Big Boss oldalán található zsályás burgonyapürét adnék hozzá.Recept neve:Szűzpecsenye zsályás burgonyapürével.Nagyon finom én kóstoltam.Üdv:Bogi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-22 14:20

Mi az, hogy nagyobb darab ? Minél nagyobb ? Ha 8 emberre szeretném, akkor a boltban keressek 2-szer "nagyobb darab" -ot ?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Thu, 2010-04-22 17:21

Szia! A kicsinél nagyobb. Ha a hentestől így kéred akkor érteni fogja. Vendéglőkben általában 12-15 dekát szoktak sültből számolni egy főre. (Persze ez attól is függ, hogy ki az a 8 ember) Jó étvágyú fériaknak a 20 deka sem szokott gondot okozni. Üdv kiki

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Sat, 2010-02-20 21:01

Kipróbáltam tényleg finom. Most jöttem rá, hogy lisztbe elfelejtettem beleforgatni. De anélkül is tökéletes lett:-) Ajánlom mindenkinek. Gyorsan elkészíthető, finom. Egyszerű és nagyszerű recept!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-03-13 10:50

ezt készítem ebédre és nagyon finom lesz

312
sertésszűz 50 dkg
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek