Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával

Mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával
Mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 3 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kollégáimmal évadzáró grillezésre készültünk már két hete, de hol az időjárás, hol egyéb programok gátolják meg a program létrejöttét. Én vállaltam, hogy megveszem a húsokat, és be is pácolom őket, sütésre készen. Mivel alig férek el így a hűtőmben, ezért el kezdtük felemészteni a felszaporodott húsállományt.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarjaszeleteket (3 nagy) sózzuk, borsozzuk, megkenjük olívaolajjal és magos mustárral. Lefóliázva hűtőbe tesszük érlelni. (Akár több napig is állhat így.)
  2. A bepácolt húst elővesszük sütés előtt egy órával, hogy szobahőmérsékletűre felengedjen. Egy vastag grillserpenyőt felforrósítunk, és a szeletek mindkét oldalát megsütjük közepes lángon.
  3. A hússzeleteket félretesszük, a serpenyőbe öntünk egy dl fehérbort, és addig forraljuk, míg feloldódik a serpenyőből az odatapadt sült kéreg, és elpárolog a bor alkoholtartalma.
  4. Végül hozzáöntünk egy kevés tejszínt, esetleg egy kanál vajat. Összeforraljuk, és ezzel a szósszal locsoljuk meg a húst, és a tésztát tálalásnál.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 199
elküldve: 1
receptkönyvben: 102
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarja grillezve, mustáros-borsos sertéstarja

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

434
sertéstarja 50 dkg
1 kávéskanál
bors 1 kk
dijoni mustár 3 teáskanál
olívaolaj 2 ek
fehérbor 1 dl
habtejszín 0.5 dl