Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros tarja kapros túrógombóccal

Mustáros tarja kapros túrógombóccal
Mustáros tarja kapros túrógombóccal
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a nyári melegben a nehéz köretek helyett jól esik egy könnyebb gombóc. Mint például ez a kapros verzió. Hozzá pedig sertéstarja sütve. Ha valaki ez utóbbit esetleg zsírosnak találná, akkor a húst sovány karajjal vagy csirkemellel is helyettesítheti.

hozzávalók / 6 adag

Tarja elkészítése

Kapros túrógombócok elkészítése

Sütőzsiradék

Tarja elkészítése
Szólj hozzá!

elkészítés

Tarja elkészítése

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tarját szeletekre vágjuk, vagy eleve így vesszük. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és egy nagy, hőálló tálba tesszük.
  3. Minden szeletet bekenünk mustárral.
  4. A kókuszzsírt felkockázzuk, és a tarjára tesszük. Aláöntünk egy deci vizet.
  5. Lefedjük alufóliával, és a sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Kapros túrógombócok elkészítése

  1. A kaprot ollóval felaprítjuk. Felét félretesszük.
  2. A kapor másik felét és az összes hozzávalót (kivéve vajat) összekeverjük.
  3. 10-15 percre betesszük a hűtőbe.
  4. A félretett kaprot egy kis vajon megpirítjuk.
  5. Egy lábasban vizet teszünk forrni, ezt sózzuk. A kapros masszából evőkanállal kisebb gombócokat formálunk.
  6. Ha a gombócok feljöttek a víz felszínére, még 2-3 percig főzzük, majd kiemeljük őket.
  7. Megszórjuk a vajas kaporral, és tálaljuk a főételt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 418
elküldve: 3
receptkönyvben: 158
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis tarja

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hoffmann margit
hoffmann margit Sat, 2017-07-08 10:55

Nagyon szeretem a kapros ételeket, a túrógombócot ragu levesben is használtam, a családomnak ízlett, különlegessé tette a levest.

543
sertéstarja 1 kg
mustár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 dl
tehéntúró 50 dkg
búzadara 4 csapott ek
tojás 2 db
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek