Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros-tárkonyos pulykaragu fusillivel

Mustáros-tárkonyos pulykaragu fusillivel
Mustáros-tárkonyos pulykaragu fusillivel
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a mustáros-tárkonyos pulykaragu levest, ez egy továbbfejlesztett változata, amikoris ragunak készítjük el a húst, és a gyerekek kedvencével, tésztával sütjük egy kicsit össze. Egytálétel, és nagyon laktató. Jó étvágyat!


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vaj és olaj keverékén üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, erre tesszük a szintén kockákra vágott pulykahúst, és picit együtt pirítjuk.
  2. Rátesszük a mustárt és a tárkonyt, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. Amikor már jó puha a hús, ráöntjük a tejszínt, és egy kicsit együtt főzzük, de nem kell elfőzni a levét, mert a tészta sok szaftot fog felszívni.
  3. Amikor már majdnem kész a hús, kifőzzük a tésztát, és ha ügyesek vagyunk, akkor épp egyszerre fő meg a hús és a tészta.
  4. Egy nagy jénai tálba összeöntjük a husit és a tésztát, óvatosan összeforgatjuk, a tetejére ráreszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig, csak amíg a sajt ráolvad.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 50 322
elküldve: 21
receptkönyvben: 1 168
elkészítve: 77/85
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bődi Barbara

Mióta szakács: 2010.05.02.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pulykahúsos ragu tárkonnyal és mustárral, pulykás tészta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mizoka91
Mizoka91 Sat, 2012-06-16 20:09

Kedves Barbara!
Ma elkészítettem a fusillit, nagyon finom ebéd lett belőle. :) Köszönöm a receptet!
Üdvözlettel,
Niki

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2010-05-13 14:51

Szia Barbi:Még nem próbáltam,csak receptkönyvbe tettem,ha látok majd szép pulykahúst rögtön kipróbálom.Na meg a levest is....de ne aggódj hogy van már fent hasonló legalább van miben válogatni.Én várom a tiedet.Üdvözlettel:Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-05-12 17:30

Szia Barbara!Ezt a mustáros tárkonyos pulykaragu levest is beküldöd majd?Kíváncsi lennék rá...és talán mások is...!Üdvözlettel:Bogi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-13 12:35

Szia Bia! Persze, szívesen! Már néztem, hogy több hasonló recept is van itt az oldalon, csak pl. csirkemellel, vagy kicsit más a fűszerezés, de mindenesetre felteszem! Ezt kipróbáltad?
üdv. Barbi

1025
pulykacomb 60 dkg
fusilli tészta 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vaj 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
mustár 2 ek
tárkony 2 ek
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
trappista sajt 10 dkg