Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros-tepertős pogácsa

Mustáros-tepertős pogácsa
Mustáros-tepertős pogácsa
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom vendégváró fogás. A mustár kis pluszt ad még az amúgy is nagyon finom tepertős pogácsának.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval, borssal összekeverjük, ezután hozzáadjuk a zsírt, amit elmorzsolunk benne. A tejet a cukorral langyosra melegítjük, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt, és felfuttatjuk azt. Ha megvan, hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojással együtt. Jól összegyúrjuk, pihentetjük (kb. 15 perc).
  2. A tepertőt, ha boltban vesszük pasztaként, összekeverjük a mustárral. Ha pedig kész tepertőnk van, akkor egy aprítógépben pépesre (ki hogy szereti) aprítjuk. Mustárból ízlés szerint többet is tehetünk hozzá.
  3. A tésztát ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtjuk, ezen elkenjük a tepertős krémet, majd egy szimpla, egy dupla hajtás után kb. 20 percig letakarva, meleg helyen pihenni hagyjuk.
  4. SZIMPLA HAJTÁS: A téglalap alakú tészta egyik oldalát a feléig behajtjuk, majd erre hajtjuk rá a másik oldalát. (Szemből így egy függőleges téglalap alakú tésztát látunk.) MEGFORDÍTJUK (vízszintesen), majd jöhet a DUPLA HAJTÁS: Kinyújtjuk a tésztát ismét kb. ujjnyi vastag téglalapra, képzeletben megfelezzük, és mindkét oldalát a feléig behajtjuk, majd az egyik oldalát ráterítjük a másikra.
  5. Ezt követően megint egy szimpla, egy dupla hajtást végzünk, majd ismét 20 percre pihenni hagyjuk.
  6. Kinyújtjuk 1 cm vastagra, késsel bevagdossuk a tetejét, majd kiszurkáljuk, a tepsire pakoljuk majd egy 20 percet kelni hagyjuk. Bekenjük tojással, és a 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 134
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

and.nikol13

Mióta szakács: 2017.12.06.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rácsos pogi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

757
finomliszt 50 dkg
sertészsír 10 dkg
friss élesztő 2 dkg
cukor 1 csipet
tej 2 dl
tojás 1 db
tepertő 20 dkg
mustár 2 ek
cukor 0.5 teáskanál
0.5 dkg
bors 2 kk
tojás 1 db