Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros-tormás lazac

Mustáros-tormás lazac
Mustáros-tormás lazac
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Új halreceptre mindig kapható vagyok, mert gyorsan készen van. A köret is pofonegyszerű, még én is meg tudom jegyezni, anélkül, hogy leírnám a hozzávalókat.

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A körethez

ajánlat

Tálaláskor meglocsolhatjuk a halat a citrom levével.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, egy kicsi tepsit kikenünk olajjal. Belerakjuk az ízlés szerint sózott, borsozott halszeleteket. A mustárt elkeverjük a tormával, meg a citromhéjjal, és rákenjük a tetejére.
  2. Forró sütőbe rakva megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a köretet.
  3. A vajat megolvasztjuk közepes lángon, belerakjuk a félbevágott kelbimbót, aminek előzőleg a végét levágtuk, és a alsó leveleit leszedtük. Pár perc alatt megpirítjuk. Durvára őrölt sóval megszórva, tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 459
elküldve: 11
receptkönyvben: 153
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazacfilé sütőben sütve vajas kelbimbóval, sült lazac tormával-mustárral kelbimbó körettel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Wed, 2012-10-17 21:00

A hal vastagsagan mulik a sutesi ido. Valoszinu a Tied vekonyabb
volt. 2,5 cm=10 perc, nekem azert tartott 20 percig es nem kell
lefedni. A mustaros-torma a "fedo" rajta. :)

fearsandhopes
fearsandhopes Fri, 2012-10-19 16:49

Igen, az enyém vékony szeletekre volt vágva, akkor ez volt a baj. Köszi szépen! :)

fearsandhopes
fearsandhopes Wed, 2012-10-17 20:03

Én brokkoli alapú körettel készítettem, de a halat a recept szerint. A tormás mustáros cucc a tetejére isteni ötlet, én egy-egy szelet camambert sajtot is tettem rá.. Viszont a hal picit száraz lett. Lefedés nélkül sütöttem kb. 15 percig. Le kellett volna fednem? Köszi

witch
witch / witch Wed, 2012-10-17 21:02

Nem kattintottam a valaszra, ezt csak azert irom, hogy kapjal ertesitot.

389
lazac 45 dkg
olívaolaj 1 ek
mustár 2 ek
torma 2 ek
0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
bors 0 ízlés szerint
kelbimbó 40 dkg
vaj 10 dkg
0 ízlés szerint