Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros zöldbabos csirkemell

Mustáros zöldbabos csirkemell
Mustáros zöldbabos csirkemell
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Épp egy betegségből kifelé kellet kitalálom egy ételt, ami gyorsan elkészül, nem tartalmaz tejterméket, és nehéz hozzávalókat. Így raktam össze krumpliból, zöldbabból és csirkemellből a következő ételt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A csirkemellet tetszés szerinti formába felaprítjuk, de akár egész szeletekben is hagyhatjuk.
  2. A húst összekeverjük a mustárral, sóval, borssal és fűszersóval, és ha van rá idő, akkor félretesszük, hogy pácolódjon kicsit.
  3. A tepsi aljára öntünk egy kis olajat, majd beletesszük a krumplit és megszórjuk a fűszersóval. Kicsit összekeverjük, hogy az olaj és a fűszersó egyenletesen eloszoljon rajta.
  4. A krumplin egyenletesen eloszlatjuk a zöldbabot (akár lehet gombát, vagy ízlés szerint más zöldséget is rátenni). Ha a zöldbab fagyasztott volt, az is mehet rá kiengedés nélkül. Majd erre jön végül a mustáros hús.
  5. Egy kevés vizet öntünk alá, lefedjük a tepsit alufóliával, és mehet is a sütőbe. Amikor a krumpli már megpuhult, levesszük a fóliát, és így is sütjük kicsit, hogy megpiruljanak a husik (ezt nem muszáj, ízlés kérdése).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x15x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 20 531
elküldve: 3
receptkönyvben: 364
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

placer

Mióta szakács: 2015.01.10.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Csirke mustárosan zöldbabbal, Zöldbabos csirke mustárosan, Mustáros hús zöldbabbal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Freemami
Freemami Sat, 2018-06-16 18:29

Hát nekem ez nagy csalódás volt!:( Szára lett a hús mire megpirult, a krumpli viszont nem pirult meg, a zöldséget kevésnek érzem ehhez a mennyiséghez. Ha valaki kipróbálja, javaslom a csirkemell páchoz kevés olaj hozzáadását.

orsikaa5
orsikaa5 Tue, 2017-09-19 15:54

Kedves Placer! Én most maradtam az általad is írt zöldbabnál, nagyon finom ebéd kerekedett belőle! :) Kb. fél órát hagytam állni a husit (én nagyobb kockákra vágtam), és nem öntöttem már plusz vizet alá - nekem nem igényelte. Köszi a megosztást, biztos, hogy máskor is elkészítem - lehet, hogy akár más zöldségekkel is. :) Szép napot!

vritus
vritus Wed, 2015-09-23 19:05

Szia. Régóta készítek paprikáskrumpli szerűséget zöldbabbal dúsítva. Nagyon szeretjük akár kolbászosan, akár csirkehússal. Így mustárosan is biztosan finom lehet, kipróbálom. Köszi.

placer
placer / placer Mon, 2015-10-12 10:33

Szia!
Örülök, hogy felkeltette az érdeklődésedet a recept! Remélem ízleni fog majd, ha elkészíted! :)

465
csirkemell filé 80 dkg
zöldbab 250 g
burgonya 1.5 kg
mustár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
pulykafűszerkeverék 0 ízlés szerint