Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustárpácos, prézlis csirkeszárnyak

Mustárpácos, prézlis csirkeszárnyak
Mustárpácos, prézlis csirkeszárnyak
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ránézésre olyan, mint egy rántott csirkeszárny, de egyszerűbb elkészíteni. A pác tejfölből (én most ezt használtam) vagy joghurtból készül, mustáros ízesítéssel. A pácban való érlelésnek köszönhetően a hús szaftosabb, ízesebb lett. Tapasztalatom szerint ehhez a fajta hússütéshez célszerűbb, ha a húsokat, szárnyakat kisebb darabokra vágjuk, mert a nagyobb daraboknál könnyen lepereg a prézli sülés közben. (A képen az egészben sült szárnyak láthatóak, de a receptben a feldarabolt szárnyak szerepelnek.)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Használhatunk hozzá csirkemellet vagy csirkecombot is, csak filézzük ki, és vágjuk kisebb darabokra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított csirkeszárnyakat a combocska és a középső rész közötti forgónál vágjuk ketté, majd sózzuk be.
  2. A pác hozzávalóit keverjük össze, tegyük bele a csirkeszárny-darabokat, és hagyjuk 1-2 órát a pácban.
  3. Ezt követően a mustárpácos húsokat forgassuk zsemlemorzsába, és forró olajban süssük ki. Melegen fogyasszuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 538
elküldve: 2
receptkönyvben: 139
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott mustáros csirkeszárny, mustáros pácban sült csirkeszárnyak

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2015-03-01 17:02

Van az úgy, hogy a legegyszerűbb ételnek állok neki a legnehezebben, de mivel a párom imádja szárny minden verzióját, hát néha rászánom magam... Igaz előtte nap Ő darabolt és pácolt, úgy már könnyebb volt :) Szóval ma ez volt az ebéd és nem bántuk meg!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2011-03-07 18:53

Éva-Anyóca! Remélem majd ízleni fog!:) A köret csőben sült vajrépa, az előző receptem itt a No salty-n :))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-03-07 14:33

Kedves Tündér!
Nagyon tetszik. Elmentettem.:-))
Légy szíves írd meg, hogy az milyen tepsis burgonya, amit mellé kínáltál? Nagyon gusztusosan néz ki mellette, mint köret.
Válaszodat várom.Köszi szépen.Szép napot! Éva-Anyóca

671
csirkeszárny 4 db
tejföl 1 dl
mustár 1 tk
dijoni mustár 1 kk
0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl