Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muszaka Katharosz konyhájából

Muszaka Katharosz konyhájából
Muszaka Katharosz konyhájából
150 perc / előkészület: 60 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég régóta szemezgetek ezzel a görög specialitással, most végre rászántam magam az elkészítésére. Isteni finom lett, nagyon ízlett a családomnak, csak ajánlani tudom. Forrás: "Ízek városa ATHÉN".

hozzávalók / 6 adag

Rakomány

Mártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Rakomány

  1. A finomra vágott hagymával együtt kevés olajon megpirítjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hámozott, apró kockára vágott paradicsomot, a pürét, a bort és ízlés szerint kevés cukrot és ételízesítő port. Ezután letakarva puhára pároljuk, néha-néha megkevergetjük.
  2. Közben előkészítjük a zöldeket, a megmosott padlizsánt hosszában kb. 1 centiméter vastagságúra szeleteljük és besózzuk, majd kb. fél órát állni hagyjuk, ezután papírtörlővel leitatjuk a nedvességet róluk.
  3. A cukkinit és a hámozott burgonyát szintén hosszában szeleteljük 1 centisre. Az előkészített zöldeket kevés olajban elősütjük, a burgonyát kissé jobban.
  4. Rétegezés: egy tepsit kevés olajjal kikenünk. Egy sor burgonya, só, őrölt szerecsendió, durvára reszelt sajt. Erre a sor padlizsán, só bors. Ráhalmozzuk a kész darált húsos szószt. Befedjük cukkinival, csipet só és őrölt fahéj, majd reszelt sajt következik.
  5. Végül az egészet beborítjuk a maradék krumplival.
  6. A tepsit alufóliával lefedjük, és kb. 200 fokra előmelegített sütőben 1 órán át pároljuk.
  7. A sütőből kivett rakományra öntjük a masszát, majd megszórjuk a maradék durvára reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe, és kb. fél óra alatt készre sütjük, vagyis amíg megpirul a teteje.

Mártás

  1. Közben elkészítjük a mártást, az olvasztott vajon megfuttatjuk a lisztet, vigyázva, nehogy odakapjon.
  2. A tűzről levéve, folyamatosan kevergetve egy habverővel, fokozatosan adagolva felengedjük a meleg tejjel, ezután a tűzre visszatéve mártás sűrűségűre keverjük.
  3. A tűzről levéve belekeverjük a felvert tojásokat és a tejfölt, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd egy-két pillanatra visszatesszük a tűzre, és átkeverjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 738
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
478 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Rakott padlizsán, görög rakott padlizsán, sertéshúsos rakott padlizsán

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1116
darált sertéshús 50 dkg
burgonya 1 kg
cukkini 50 dkg
padlizsán 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
paradicsom 4 közepes db
sűrített paradicsom 2 ek
fehérbor 1 dl
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
fahéj 1 csipet
cukor 1 csipet
ételízesítő 1 csipet
napraforgó olaj 3 dl
sajt 20 dkg
tej 7.5 dl
finomliszt 6 evőkanál
vaj 10 dkg
tojás 3 db
tejföl 3 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet