Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mutatós pizzakorongok

Mutatós pizzakorongok
Mutatós pizzakorongok
62 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig nem sütöttem itthon pizzát, pedig nagyon szeretjük. Megtetszett a recept, gondoltam egyszer ezt is ki kell próbálni... Nagyon finom lett ez a halas változat, persze a feltétek tetszés szerint variálhatók. Készíthetjük két nagy pizzaként is, de vendégvárónak sokkal mutatósabb így, kis pizzafalatkákként és enni is praktikusabban lehet.

hozzávalók / 4 adag

A pizzatésztához

A paradicsomkrémhez

A feltéthez

ajánlat

Megjegyzés: A tészta nekem kicsit lágy maradt, de a hűtőből kivéve jó lisztes deszkára tettem, átgyúrtam és így már jól dolgozható tésztát kaptam. Az eredeti recepthez képest (Nők Lapja tavaszi szám) a paradicsomkrémhez duplájára emeltem a mennyiséget, mert még ennyit is bőven elbírnak a kis korongok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához 1,8 dl langyos vízben elkeverjük az élesztőt, majd 1-1 kk sóval, cukorral és 3 ek olívaolajjal együtt a liszthez adjuk, és géppel fényesre-hólyagosra dagasztjuk. 2 cipót formálunk belőle, lazán folpack-ba csomagoljuk (kelni fog!), és 20 percre betesszük a hűtőbe.
  2. A paradicsomkrémhez a kétféle hagymát apróra daraboljuk és megfonnyasztjuk őket 1 ek olívaolajon. Levével együtt adjuk hozzá a paradicsomot és félig lefedve kb. 15 percig forraljuk-sűrítjük, végén sóval, borssal, oregánóval és fél kk cukorral ízesítjük.
  3. A tonhalat jól lecsepegtetjük, az olajat félretesszük.
  4. 2 nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk és előmelegítjük a sütőt (alul-felül sütés 200 C).
  5. A tésztacipókat lisztezett munkalapon 2 rúddá sodorjuk, és 8-8 kb. azonos méretű darabja vágjuk. Lisztes kézzel gombócokat gömbölyítünk belőlük, 10-12 cm átmérőjű korongokra nyújtjuk és a tepsire rakosgatjuk.
  6. Villával megszurkáljuk őket, vékonyan megkenjük a tonhal olajával és a paradicsomkrém felével, majd 10-12 percre sütőbe tesszük (ha nem légkeveréses a sütőnk, akkor félidőben cseréljük meg a tepsiket).
  7. A forró tésztakorongokra rákenjük a maradék paradicsomkrémet, tetejükre haldarabkákat és sajtot rakunk, majd további kb. 5 percre visszatesszük sülni.
  8. A sütőből kivéve paradicsommal és lilahagymával díszítjük őket, és melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 476
elküldve: 9
receptkönyvben: 200
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas pizzafalatkák, tonhalas minipizzák, minipizza

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

468
friss élesztő 12 g
1 kávéskanál
cukor 0.5 teáskanál
olívaolaj 3 ek
finomliszt 25 dkg
víz 1.8 dl
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
konzerv paradicsom 400 g
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 késhegynyi
oregánó 1 kk
tonhalkonzerv 110 g
feta sajt 10 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
paradicsom 3 kis db