Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Müzli aszalt gyümölcsökkel és diófélékkel

Müzli aszalt gyümölcsökkel és diófélékkel
Müzli aszalt gyümölcsökkel és diófélékkel
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer azt olvastam valahol, hogy míg huszonéves korunkban gyakorlatilag bármit megehetünk, harminc fölött már nem megengedhető, hogy a menzás néni, vagy a különböző gyártók határozzák meg mit eszünk.
A boltban megvásárolható müzlik gyakran nagy mennyiségű hozzáadott cukrot tartalmaznak, valljuk be: teljesen feleslegesen. A megfelelő arányú és minőségű aszalt gyümölcs éppen elegendő édes ízt kölcsönöz a kész müzlinknek.
A másik tévhit az, hogy a müzli a leggyorsabban elkészíthető reggeli. Ez részben igaz is, mert tényleg elegendő csak összekeverni tejjel, joghurttal vagy valamilyen gyümölcslével a száraz müzlinket, de fogyasztás előtt ajánlatos legalább egy órát, de még inkább egy egész éjszakát áztatni, mert a nyers gabonapelyheket csak így tudjuk megemészteni.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöket apró kockákra, a dióféléket pedig durvára összevágjuk. A magokat kávédarálóval durvára daráljuk.
  2. A gabonapelyheket (pl. felesben zab- és rizspelyhet) egy nagy lábasban folyamatosan kevergetve szárazon megpirítjuk. Nem az a cél, hogy a magok megpörkölődjenek, sokkal inkább hogy az ízanyagok kicsit felszabaduljanak.
  3. Amikor már érezzük a finom enyhén pirított gabonaillatot, az egészet levesszük a tűzről, és összekeverjük a többi hozzávalóval.
    Érdemes kézzel végezni a folyamatot, mert az ujjainkkal szépen külön tudjuk választani az egyes gyümölcsdarabokat, illetve folyamatosan nyomon követhetjük a keverék hőmérsékletét. Addig kell kevergetni, amíg kézmeleg lesz, mert a müzli ekkor már nem pirul tovább a lábas aljában sem.
  4. Ha teljesen kihűlt, jól záródó dobozba tesszük és hűvös, fénytől védett helyen tároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 871
elküldve: 0
receptkönyvben: 122
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: édes süti
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 12 főre

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

399
zabpehely 250 g
rizspehely 250 g
aszalt gyümölcsök 250 g
dió 250 g
lenmag 4 ek
szezámmag 4 ek
tökmag 4 ek
napraforgómag 4 ek