Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Naan

Naan
Naan
19 perc / előkészület: 15 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Indiai kenyér, csirke tikka masalához sütöttem.Kívül ropogós,belül puha,nagyon finom!Másodnap sem vesztett a minőségéből, megmelegítve.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból nem ragadós tésztát gyúrunk.
  2. Fél órát pihentetjük, majd a cipóból 8 gombócot formálunk.
  3. Tenyerünk között ellapítjuk, nyújtófa segítségével vékonyra, nagyjából kör alakúra formázzuk.
  4. Száraz teflonserpenyőben mindkét oldalát erős lángon 2-2 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 48 559
elküldve: 18
receptkönyvben: 752
elkészítve: 48/58
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

indiai lepénykenyér

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tme
tme Wed, 2015-02-25 11:30

Nagyon köszönjük a receptet! Tökéletes! Olyan lett mint az éttermi! Az első gombócot nem mertem nagyon kinyújtani, az nem is lett olyan jó, de a többit szép vékonyra nyújtottam, ahogy a receptben van: gyönyörűek és nagyon finomak lettek! Legközelebb annyit változtatok rajta, hogy mindenből 2-szer annyit teszek bele :) Köszönöm még egyszer!

tamasky
tamasky Mon, 2014-04-14 21:39

gluténmentesen szeretném elkészíteni a naant, van esetleg ötletetek, hogy milyen lisztből sikerülne jól? köszönöm

tamasky
tamasky Tue, 2014-04-22 12:46

Schaer gluténmentes kenyérlisztből készítettem el és nagyon nagy sikere volt, finom lett!! köszönöm a receptet! ;)

Garamira
Garamira Sun, 2014-02-16 17:41

Nagyon örültem ennek a receptnek, mikor rátaláltam. Tejfölöm volt itthon és az olaj helyett vajat tettem bele, mert az indiai étteremben vajas naant ettünk. Olyan híg tésztával dolgoztam, amilyen a palacsintához kell és úgy is sütöttem, papírvékonyan szeretjük. A tészta egyik felét így natúran készítettem el a másikat zöldfűszeresen. Nagyon fini és guszti lett. Köszönjük :)

T.Lilluska
T.Lilluska / T.Lilluska Sun, 2012-02-12 17:56

A lepénykenyér finom lett, jó a recept. :) Nekem viszont csak úgy lett igazán jó, ha lassú tűzön sütöttem. Köszi a receptet. :)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Fri, 2011-07-08 13:13

Hajni, ez valami csuda jó lett! Fele adagból 6 lepényke készült, nyárias bableveshez. A maradékhoz csináltam paprikás-sonkás mártogatót, és együtt bementek a minigrillezőbe. Máskor is előveszem majd a recepted!

kh
Jahin / kh Fri, 2011-07-08 19:27

Kicsivik,örülök,hogy jó lett,biztos szép vékonyra nyújtottad,hogy a feléből 6 lett,no meg kisebbek is lehettek...Nekem mindig 8 nagyobb lepény sikerül.Mindenféle szaftos húshoz simán elmegy köretnek.A mártogató hogy készült?

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2011-07-09 17:31

Szia kh, tényleg nem mertem vastagra hagyni a tésztát, féltem, hogy odakap, mielőtt átsülne. És kefírből készültek, mert az volt itthon, ezt el is felejtettem említeni. Nagyságra viszont vetekedhettek volna a palacsintával! A mártogatóshoz felcsíkoztam 10 dkg gépsonkát,1 hegyes, enyhén csípős zöldpaprikát, egy sima paprikát. Kevés olajon kicsit odapörköltem a sonkának, rátettem a paprikákat, fedő alatt megfonnyasztottam, adtam hozzá 35 g (a legkisebb kiszerelésben kapható konzervdoboz fele) paradicsomsűrítményt, fél pohár (60 g) tejfölt, sóztam, megszórtam bazsalikommal, oreganóval, borssal, és összerotyogtattam. A paradicsompüré, a tejföl é a sonka maradékok voltak, fel kellett használom, ez adta az ötletet. Szép napot!

Gombócka
Gombócka Sat, 2010-08-07 13:12

Köszi a receptet, én gyroshoz készítettem, és szintén 8 lepényke lett belőle:) Finom és puha tésztát kaptam végeredményül, ami külön jó volt a gyros miatt:)
Nagyon jó ez az oldal, már annyi jó receptre találtam itt, nincs olyan nap, hogy ne néznék fel rá:) Gratula

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-27 17:23

Megcsináltam, naggggggggyon finom lett de az adag egy 6 fős családra lett tervezve. Köszi a receptet!

kh
Jahin / kh Sun, 2010-06-27 19:35

Igazság szerint nekem is 8 nagy lepény lett belőle,ebből 1 maradt meg másnapra,amit mikróban kicsit felfrissítettem,nálunk nem sokallták...:-)Persze ez függ a család fogyasztásától.Szerintem lehet fagyasztani belőle nyersen,ha sok a tészta,én a felesleges pizza tésztát szoktam mélyhűtőbe tenni ,felengedve teljesen jól működik.Üdv.H.

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Thu, 2010-06-03 00:24

Kitaláltam, hogy ha egyszer végre leérettségizek, főzök valami különlegeset! :) Indiaira gondoltam, mert nemrégiben fedeztem fel egy jó kis keleti fűszeres boltot, ahol nagyon sok fini dolog van :) kínai és török dolgok is vannak :) állati dolgokat fedeztem fel :D tehát, ez lesz a köret, remélem sikerülni fog, majd írok :D Köszi a receptet! :)

kh
Jahin / kh Wed, 2010-06-02 21:31

Örülök,h tetszik!:-)Közben rájöttünk,hogy pita helyett is jó:-),gyros hússal,friss zöldséggel és joghurtos szósszal......

556
finomliszt 50 dkg
joghurt 4 dl
1 kávéskanál
instant élesztő 1 kávéskanál
cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
víz 2 ek