Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Naan kenyér

Naan kenyér
Naan kenyér
45 perc / előkészület: 35 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az indiai konyha egyik sztárját, a naan kenyeret házilag is nagyon könnyen elkészíthetjük. Ráadásul nem csak indiai fogásokhoz, hanem bármilyen szaftos-tunkolós ételhez jól passzol, de akár magában is ehetjük, annyira finom. Ha ránk hallgattok, extra adag korianderrel és/vagy petrezselyemmel szórjátok meg!

hozzávalók / 4 adag

hozzávalók a lepényekhez

hozzávalók a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízhez keverjük a cukrot és az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. A felfuttatott élesztőt egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a liszteket, a fokhagymaport, a sót, az olívaolajat és végül a tejet.
  3. Kézzel jól összegyúrjuk. Miután egy tömbbe összeállt a tészta, még legalább 1-2 percet dagasszuk. Ha késznek érezzük, tegyük át egy olajjal kikent tálba, fedjük le konyharuhával, és kelesszük egy órát.
  4. A megkelt tésztát belisztezett deszkára tesszük, és négyfelé osztjuk. Az adagokat egyenként gyúrjuk át egy kicsit, majd nyújtsuk ki ovális alakúra.
  5. Egy kisebb vágódeszkára szórjunk egy kevés fekete szezámmagot, tegyük rá az egyik kinyújtott lepényt, és egyszer menjünk rajt végig a sodrófával - a szezámszemek így jól belemélyednek a tésztába.
  6. Hevítsünk fel egy serpenyőt, majd tegyünk bele egy lepényt. Süssük addig, amíg elkezd felhólyagosodni a tészta teteje (ez az élesztőtartalom miatt van). Ekkor fordítsuk meg, és fél-egy percet süssük a másik oldalát is.
  7. Sütés közben gyorsan keverjük össze a vajat a reszelt fokhagymával.
  8. Az elkészült naan kenyereket azonnal kenjük be a fokhagymás vajjal, majd szórjuk meg egy-egy csipet sóval, és annyi frissen aprított korianderrel, amennyit nem szégyellünk. Bármilyen szaftos ételnek jó kísérője lehet, de magában is nagyon-nagyon finom.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 10 174
elküldve: 3
receptkönyvben: 102
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
962 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

naan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

335
víz 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
instant élesztő 1.5 kávéskanál
finomliszt 13 dkg
graham-liszt 8 dkg
fokhagymapor 1 teáskanál
1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
tej 125 ml
szezámmag 2 teáskanál
vaj 4 ek
fokhagyma 2 gerezd
4 csipet
koriander 0 ízlés szerint