Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Naan kenyér Glaser konyhájából

Naan kenyér Glaser konyhájából
Naan kenyér Glaser konyhájából
29 perc / előkészület: 20 perc sütés: 9 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sertés vindaloot csakis naan kenyérrel tálalhattam. Sok keresgélés után rátaláltam erre a receptre. Nekünk nagyon ízlett. Videóként is megtekinthető a youtube.com-on.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt elkeverjük a tejjel és cukorral. Langyos helyen kb. 20 percig pihentetjük, míg a keverék habos lesz.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a sót, és elkeverjük. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a joghurtot, 2 ek olajat és a tojást, és kb 10 perc alatt sima tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát körbe megkenjük a maradék olajjal, majd egy tálba tesszük, letakarjuk, és kb. 1 órát hagyjuk kelni.
  4. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd 12 egyforma részre osszuk, gombócokat formázunk, amelyeket letakarva 30 percig hagyunk kelni.
  5. A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra kinyújtjuk (kerekre vagy oválisra).
  6. Egy kerámia serpenyőt felhevítünk, beletesszük a kinyújtott tésztát és kb. 1 percig sütjük, míg hólyagos lesz, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is kb ½ pec alatt aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 22 061
elküldve: 11
receptkönyvben: 270
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

indiai kenyér, naan, élesztős kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

669
finomliszt 500 g
tej 150 ml
cukor 0.5 teáskanál
instant élesztő 2 tasak
sütőpor 1 tk
napraforgó olaj 2.5 dl
joghurt 150 ml
tojás 1 db
0.5 tk