Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagycenki tokány

Nagycenki tokány
Nagycenki tokány
230 perc / előkészület: 30 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mai ebédünk sem volt piskóta. Tokány volt, mégpedig nagycenki, és finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kapros-juhtúrós galuskával kínálhatjuk. Elkészítése itt található. Jó étvágyat kívánok!     

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat megmossuk, és 1 cm vastag, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk. 
  2. Az apróra vágott vöröshagymát 1 ek zsíron megpirítjuk, paprikával megszórjuk, hozzáadjuk a marhahúst, sóval, borssal, fűszerezzük, felöntjük a borral, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük. 
  3. Ha félpuhára párolódott a hús, hozzáadjuk a sertés és a borjúhúst is. Fedő alatt  készre főzzük, majd a fedőt levéve zsírjára sütjük. 
  4. A gombát alaposan megmossuk, vékonyra felszeleteljük, és ½ ek zsíron megpároljuk, majd a zsírjára sütjük. Ha elkészült, a húsokhoz öntjük. Össze rottyantjuk.
  5. A tejfölt, a mustárt, a paprikakrémet összekeverjük, és a gombás tokányhoz adjuk.
  6. Megkavarjuk, tálalhatjuk.

 

  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 346
össznézettség: 79 022
elküldve: 4
receptkönyvben: 290
elkészítve: 15/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tokány háromféle húsból, gombás tokány, fehérboros-tejfölös tokány

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-07-08 17:39

Mesés étel, látványra, bele valókra való tekintettel, elmentettem, köszönöm a receptet.:)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-07-09 17:55

Kedves Marcsi!

Köszönöm szépen, és viszont.:)
Végre újra nyár, ezt vártuk nagyon, lehetnek szabadtéri ( saját kerti, bármi más program, akár közösségi, városi, bármilyen ), vagy vízparti kalandokban, eseményekben is lehet részünk.:)
Éva-Anyóca

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2013-07-09 17:32

Kedves Anci!
Azt elhiszem, hogy éhes lettél. Nagyon finom étel.
Kellemes hetet kívánok!
Marcsi.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2013-07-07 14:57

Kedves Torma.
Ne hagyd, hogy a nyálad csorogjon, készítsd el és fald fel.
Különben lehet, hogy rosszul látod ez nem galus, hanem apró nokedli, tehát galuska.
Szép napot kívánok, Marcsi

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-07-07 00:45

Csorog a nyálam Marcsi....ebben annyi fincsi van!! a galusod is jól néz ki!!! kellemes vasárnapot, Torma :)

534
marhalapocka 30 dkg
sertéslapocka 30 dkg
borjúhús 30 dkg
vöröshagyma 2 nagy db
csiperkegomba 20 dkg
tejföl 150 g
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
sertészsír 1.5 ek