Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyi gesztenyés tekercse

Nagyi gesztenyés tekercse
Nagyi gesztenyés tekercse
50 perc / előkészület: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi recepteket lapozgatva találtam meg ezt a receptet.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát a hozzávalókból összegyúrjuk, két részre osztjuk és kinyújtjuk
  2. A krém hozzávalóit összedolgozzuk, két részre osztjuk, megkenjük vele a tésztát és feltekerjük.
  3. A tetejére csokimáz kerül, az étolajban felolvasztjuk a csokit és megkenjük vele a süti tetejét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 24 857
elküldve: 9
receptkönyvben: 436
elkészítve: 7/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

gesztenyés keksztekercs, gesztenyekrémes tekercs, gesztenyés tekercs sütés nélkül

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

piroska.jaszkutifacebook.com
piroska.jaszkutifacebook.com Sat, 2014-05-03 01:35

Amikor elkezdtem nyújtani az összeállított alaptésztát, már akkor láttam, hogy nagyon törik. Nagyon nehezen tudtam megcsinálni a kész tekercseket. Vajon mi lehet ennek az oka? Mindent a recept szerint csináltam. Illetve nem raktam rumot az alaphoz, ( a gyerekek miatt). Kedves Csilla! Köszönöm előre is tanácsodat: Piroska

925
kekszmorzsa 25 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
sütő rum 0.5 dl
kókuszreszelék 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 kk
gesztenyemassza 25 dkg
margarin 12 dkg
cukor 10 dkg
rum 20 ml
kókuszreszelék 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
tortabevonó 10 dkg