Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyi kolbászos pogácsája

Nagyi kolbászos pogácsája
Nagyi kolbászos pogácsája
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szuper sörkorcsolya, meglepetéssel a közepén! :)
Friss, puha pogácsa, kolbászkarikákkal töltve!

hozzávalók / 12 adag

A pogácsához

A pogácsába

A pogácsára

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet egy kevés cukor és élesztő segítségével felfuttatjuk.
  2. Egy tálba öntjük a hozzávalókat az élesztős tejjel együtt, és tésztát gyúrunk belőle.
  3. Letakarva 1 órát pihentetjük.
  4. A duplájára kelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, kb. 2 cm vastagra, és egy 5 cm átmérőjű formával kiszaggatjuk. A felkarikázott kolbászokat a tészták közepére helyezzük, majd golyókat formálunk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  6. A pogácsák tetejét megkenjük egy felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal, majd 200 fokon 20-25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 031
elküldve: 4
receptkönyvben: 122
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
988 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pogácsa kolbásszal töltve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

401
tej 2 dl
cukor 1 ek
friss élesztő 25 g
finomliszt 60 dkg
0 ízlés szerint
tejföl 20 dkg
tojás 1 db
vaj 20 dkg
kolbász 10 dkg
tojás 1 db
szezámmag 1 ek